Pasak jo, 18 val. 4 min. vietos (15 val. 4 min. Lietuvos) laiku Karagandos srities ugniagesiai gelbėtojai gavo pranešimą, kad 20 km į pietvakarius nuo Talapo kaimo, nukritus iš Baikonūro kosmodromo paleistos raketos nešėjos „Sojuz“ atsiskyrusioms dalims, užsidegė sausa žolė.

19 val. 25 min. (16 val. 25 min.) taip pat buvo gautas pranešimas, kad dega stepė kelio Žeskasganas-Kyzylorda rajone, 40 km nuo Žeskazgano miesto.

„Apdegęs per gaisrą mirė 1964 metais gimęs pilietis, o (kitas) 1968 metais gimęs pilietis buvo paguldytas į ligoninę. Jie rinko atsiskyrusias raketų nešėjų dalis“, – sakė atstovas.

Krovininį erdvėlaivį „Progress MS-06“ iškėlusios raketos dalys krito suplanuotose kritimo zonose.

Kaip sakė R. Imankulovas, gaisro gesinimo operacijoje dalyvavo 61 žmogus ir 22 technikos vienetai, įskaitant Rusijos techniką.

„1 val. 20 min. gaisras buvo lokalizuotas, o 3 val. 31 min. – likviduotas“, – sakė atstovas. Ji pridūrė, kad „informacija apie kenksmingas medžiagas – pavyzdžiui, heptilą (dimetilhidraziną), nukritusioje raketos dalyje nėra teisinga“.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (6)