Itin emocingos pamaldos buvo surengtos pontifikui lankantis Egipte, kur jis siekia palaikyti krikščionių mažumą ir paskatinti dialogą su musulmonais.

Popiežius Pranciškus ir Egipto koptų patriarchas Tawadros II sėdėjo prie Šv. Petro ir Povilo bažnyčios, kurioje per sprogdinimą gruodį žuvo 29 žmonės, altoriaus ir klausėsi giedamų giesmių.

Gruodžio 11 d. šioje bažnyčioje buvo įpusėjusios pamaldos, kai nugriaudėjo sprogimas, per kurį skeveldros sužalojo tikinčiųjų ir smigo į šventųjų atvaizdais nukabintas sienas. Taip pat buvo pažeistas maldos namų čerpių stogas.

Vis dėlto prieš popiežiaus vizitą paveikslai buvo restauruoti, o bažnyčia išpuošta baltomis gėlėmis. Tačiau ant kai kurių maldos namų kolonų tebematyti išpuolio pėdsakų, o peršviečiama uždanga paslėpė krauju aptaškytą sieną.

Pranciškus ir Teodoras II į bažnyčia įžengė saugomi apsaugininkų. Jie tyliai meldėsi sudėję rankas ir nuleidę galvas, kol klierikai dėjo gėlių ant išpuolio vietoje įrengto memorialo.

Po pamaldų popiežius sustojo prie bažnyčios durų ir atidavė pagarbą žuvusiems per išpuolį. Nedidelės jų nuotraukos buvo eksponuojamos prie bažnyčios.

Egipte buvo surengta ne viena džihadistų ataka prieš krikščionių mažumą, sudarančią maždaug 10 proc. iš 92 mln. šalies gyventojų. Po gruodžio mėnesio išpuolio Kaire dar du bažnyčių sprogdinimai įvyko Verbų sekmadienį Tantos ir Aleksandrijos miestuose. Per juos žuvo 45 žmones; už juos atsakomybę taip pat prisiėmė „Islamo valstybė“.