Šiuos duomenis penktadienį pateikė dienraštis "24 časa", remdamasis šalies medikais.

Bulgarija kartu su Latvija užima pirmąją vietą Europoje pagal jaunų meginų savižudybių skaičių. Kasmet nusižudo penkios merginos iš 100 tūkstančių. O 11 savižudybių, tenkančių 100 tūkstančių vaikinų, "iškelia" Bulgariją į antrąją vietą Europoje po Baltarusijos.

Bulgarų medikai skelbia pavojų - prieš save pakelia ranką vis jaunesni žmonės. Neseniai žiniasklaida pranešė apie 8 metų berniuką, kuris pasikorė, gavęs mokykloje blogą pažymį.

Bulgarijoje dažniausiai žudosi 14-18 metų amžiaus jaunuoliai ir pensininkai. Pagyvenusius žmones žudytis verčia skurdas, ligos ir vienatvė.

Užregistruojama vis daugiau vidutinio amžiaus - 40-50 metų - žmonių savižudybių. Jie ryžtasi lemtingam žingsniui, netekę darbo ir negalėdami išmaitinti savo šeimų. Žudosi tiek vyrai, tiek moterys. Kartais tėvai prieš nusižudydami dar atima gyvybę ir savo vaikams.

Vis dažniau savižudžių sąrašą papildo karininkai ir puskarininkiai, masiškai atleidžiami iš reorganizuojamos Bulgarijos armijos. Jie nemato jokių perspektyvų šalyje, kur nedarbas siekia beveik 20 procentų.