Įsiutusių galvijų būrys B. Bellhouse‘ą užpuolė einantį netoli Guestling kaimo Rytų Sasekso grafystėje. Tragedija pasibaigęs incidentas įvyko pirmadienį (birželio 12 d.) maždaug 11.00 val. ryto (vietos laiku).

Netoliese besivaikščiojantis žmogus, išgirdę B. Bellhouse‘o pagalbos šauksmą, sklindantį nuo nedidelės XI a. kaimo bažnytėlės, nedelsdamas iškvietė greitosios pagalbos darbuotojus.

Atvykę paramedikai ir policija pamėgino profesorių atgaivinti, bet jo gyvybės, deja, išgelbėti nepavyko. Neužilgo, būdamas maždaug už 8 kilometrų nuo savo namų Vinčelsyje, mokslininkas mirė.

Profesorius buvo Leiboristų partijos nario ir buvusio mokslo ministro lordo Paulo Draysono uošvis.

Kartu su žentu B. Bellhouse‘as įkūrė farmacijos įmonę „Powderject“, tiekiančią naujo tipo adatos dūrio išvengti leidžiantį injekcijų preparatą, kurio veikimą užtikrina suslėgtos dujos.

Kiek vėliau įmonė ėmė specializuotis gripo vakcinos gamybos srityje, o 2003 metais už 524 mln. svarų sterlingų (maždaug 616,1 mln. eurų) buvo parduota JAV farmacijos įmonių grupei „Chiron“.

Toks karvių užpuolimo atvejis Didžiojoje Britanijoje šį mėnesį jau trečias. Pirmų dviejų aukos taip pat patyrė sunkius sužalojimus. Vienai Didžiajame Mančesteryje užpultai moteriai gyvuliai stipriai sužalojo ranką ir petį, o kita po karvių kanopomis pateko Vaito saloje ir taip pat gerokai nukentėjo.

Pagal Sveikatos priežiūros ir saugumo administracijos paskelbtas rekomendacijas ūkininkai privalo kaip įmanydami stengtis ganyti galvijus žmonių nepasiekiamuose laukuose. Šio nurodymo ypač svarbu paisyti galvijų veršiavimosi laikotarpiu ir tada, kai atsivedami jaunikliai.

Profesorius B. Bellhouse‘as Oksfordo Šv. Marijos Magdalietės koledže dirbo nuo 1957 metų. Iš pradžių jis skaitė matematikos kursą.
„Koledžo bendruomenė su giliu liūdesiu praneša apie profesoriaus B. Bellhouse‘o mirtį, sulaukus 80 metų“, – sakė švietimo institucijos atstovas.

„1964 metais jis apgynė mokslų daktaro disertaciją inžinerijos mokslo srityje, vėliau tapo koledžo egzaminų tarybos nariu. 1966 metais jis buvo išrinktas inžinierių mokslinės draugijos nariu, o 2004 metais, kai išėjo į pensiją, – tarybos nariu emeritu.“

„B. Bellhouse‘as buvo vienas iš įmonės „Powderject“ įkūrėjų. 1993 metais įkurta įmonė buvo viena iš pirmųjų sėkmingų su Oksfordu siejamų ir Oksfordo mokslo parke veikusių bendrovių.“

„B. Bellhouse‘as yra didžiausias koledžo rėmėjas. Koledže jis įsteigė specialią stipendiją, skirtą biomedicinos inžinerijos studijas pasirinkusiems studentams.“

Anot policijos, profesoriaus mirties aplinkybės jokių įtarimų nesukėlė.