Šiame pareiškime nurodytos Ukrainos gynybos ministro pavaduotojo Leonido Poliakovo, buvusio Generalinio štabo vado Anatolijaus Lopatos ir buvusio Ukrainos gynybos ministro pareigas ėjusio Igorio Teniuchos pavardės, rašo „Obozrevatel“.

„Atsižvelgiant į tai, kad per artimiausias 1–2 savaites Rusija gali panaudoti karinę aviaciją tam, kad raketomis ir bombomis smogtų ne tik į mūsų karinius objektus, tačiau taip pat ir gyvenamąją infrastruktūrą, būtina ruošti slėptuves nuo bombų pietinės, šiaurinės ir centrinės Ukrainos regionuose“, - teigiama pranešime.

Išplatintame pranešime pabrėžiama, kad itin daug dėmesio būtina skirti pasirengimui koviniams veiksmams, ypač kovai su žvalgybinėmis diversinėmis priešo grupėmis nurodytų regionų miestuose ir gyvenvietėse.

„Tam būtina skubos tvarka suformuoti teritorinės gynybos batalionus, kuopas ir būrius: batalionus - didiesiems miestams ir sričių centrams, kuopas – nedideliems miestams ir būrius – kitoms gyvenvietėms“, - teigiama pranešime.

Ekspertai įsitikinę, kad labai svarbu paruošti ir įdiegti dalyvių motyvavimo mechanizmą, panaudojant administracinius resursus.

„Motyvacinis paketas turėtų apimti galimybę lengvatinėmis sąlygomis įsigyti būstą (nemokamai Ukrainos herojų ir žuvusių karių šeimų nariams), įgyti išsilavinimą, gauti išankstinę pensiją, taip pat ir pensijas dėl gautų sužeidimų bei žuvusių šeimų narių pensijas, medicininį draudimą, gyvybės draudimą ir pinigines išmokas. Be to, būtina numatyti jau egzistuojančių apdovanojimų įteikimą“, - teigiama pareiškime.

Taip pat rekomenduojama išspręsti klausimą dėl išankstinių rinkimų į Aukščiausiąją Radą perkėlimo į periodą po to, kai pasibaigs karinė Rusijos agresija prieš Ukrainą.

„Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas nevertina jokių kitų Ukrainos veiksmų, išskyrus ginkluotą pasipriešinimą. Sankcijos, kurių ėmėsi Vakarų valstybės, nėra veiksmingos, o diplomatinės galimybės šiuo metu beveik visiškai išeikvotos, todėl tik didelio masto ginkluotas pasipriešinimas gali pakeisti Kremliaus ketinimus sugriauti mūsų valstybės nepriklausomybę.

Tokiomis sąlygomis vienintelis būdas priversti Rusiją atsisakyti agresijos prieš Ukrainą ir planų okupuoti naujas teritorijas – suduoti agresoriui smūgius, kurie reikš didžiules agresoriaus ginkluotųjų pajėgų netektis. Tai – Ukrainos kaip nepriklausomos valstybės išsaugojimo svertas“, - įsitikinę ekspertai.

Jie įsitikinę, kad dėl Ukrainai nepriimtinos dabartinės Rusijos valdžios vykdomos užsienio politikos, ekonominių, karinių, „humanitarinių“ ir kitų veiksmų, Krymo užėmimo, nuolatinių agresyvių veiksmų Pietryčių Ukrainoje, siekiant išsaugoti taip vadinamosios Naujosios Rusijos kontroliavimą, artimiausiu metu bus stiprinamas konfrontacinis Rusijos ir Ukrainos santykių pobūdis.