E. Garcetti šią naujieną paskelbė dalyvaudamas Los Andželo gėjų parado atidarymo ceremonijoje. Santa Monikos policija planuoja surengti spaudos konferenciją, per kurią pateiks daugiau informacijos apie tą areštą.

Pareigūnai kol kas nežino, ar šis incidentas Santa Monikoje kaip nors susijęs su sekmadienį paryčiais įvykdytomis šaudynėmis viename gėjų klube Orlando mieste Floridos valstijoje.

Federalinio tyrimų biuro (FTB) atstovė Laura Eimiller sakė regioninei naujienų agentūrai „City News Service“, kad specialieji agentai padėjo Santa Monikos policijai suimti tą asmenį, bet nepateikė daugiau detalių.

DienraštisLos Angeles Times“ citavo vieną teisėsaugos šaltinį, kuris sakė, kad policija rado ginklų arsenalą, kai pareigūnai buvo iškviesti dėl įtartino vyro, klaidžiojusio prie vieno paplūdimio Santa Monikoje, esančioje į vakarus nuo Los Andželo centro.

Kai buvo suimtas, vyras sakė policijai laukiantis draugo.

Santa Monikos policijos atstovas Saulis Rodriguezas sakė laikraščiui, kad tas vyras gyvena Indianoje, bet pareigūnams „kol kas nežinoma, kokie buvo to įtariamojo ketinimai“.

Los Andželo apygardos šerifo biuro pareigūnai sakė, kad jie padeda vykdyti tyrimą, bet nurodė, kad tiesioginės grėsmės nėra

Į kasmetinį gėjų paradą Vakarų Holivude susirinko dešimtys tūkstančių žmonių. Po šaudynių Orlande, nusinešusių 50 žmonių gyvybių, šio renginio buvo nuspręsta neatšaukti, bet jo nuotaika buvo mažiau džiugi.

Kalifornijos policija aiškinasi vyro, sulaikyto su ginklų arsenalu prieš gėjų paradą Los Andžele, motyvus

Kalifornijos pareigūnai mėgina išsiaiškinti vyro motyvus

Kaip nurodė policija, 20 metų Jamesas Howellas sekmadienį apyaušriu buvo sulaikytas, kai klaidžiojo prie vieno paplūdimio Santa Monikoje, esančioje į vakarus nuo Los Andželo centro, ir sukėlė abejonių dėl savo įtartino elgesio.

Jo automobilyje pareigūnai, kuriuos iškvietė vietos gyventojų, rado ištisą ginklų arsenalą – ginklų, šovinių ir medžiagų bomboms gaminti. Sulaikytasis policijai sakė laukęs draugo.

Nuogąstavimus dėl jo motyvų padidino tai, kad jis suvo sulaikytas netrukus po žudynių naktiniame gėjų klube Floridoje, kur per išpuolį žuvo 50 žmonių.

Santa Monikos policijos vadovė Jacqueline Seabrooks iš pradžių sakė, kad J.Howellas jį sulaikiusiems pareigūnams prasitarė norėjęs „pakenkti“ kasmetiniam paradui „L.A. Pride“, kuris vyko Vakarų Holivude.

Tačiau vėliau tyrėjai nurodė, kad jie dar mėgina išsiaiškinti J.Howello ketinimus ir kad jis policijai sakė tik planavęs dalyvauti parade, bet nekalbėjo apie jokį mėginimą padaryti žalą.

„Tai buvo klaidingas tvirtinimas, nes viršininkei Seabrooks buvo suteikta neteisinga informacija“, – AFP sakė Santa Monikos policijos atstovas Saulas Rodriguezas.

Jis pridūrė, kad J.Howellas, kuriam buvo pareikšti įtarimai dėl ginklų ir sprogmenų laikymo, gali būti paleistas už pusės milijono dolerių užstatą.

J.Seabrooks sakė, jog kol kas nėra nustatyta jokių J.Howello sąsajų su sekmadienį paryčiais įvykdytomis šaudynėmis gėjų klube Orlando mieste Floridos valstijoje.

Gėjų paradas Los Andžele, kuriame dalyvavo dešimtys tūkstančių žmonių, vyko ramiai ir baigėsi be incidentų.

Nors po kruvinos tragedijos Orlande šio renginio buvo nuspręsta neatšaukti, jo nuotaika buvo mažiau džiugi.