Pasak pareigūnų, daugiau negu 5,5 tūkst. ugniagesių stengėsi suvaldyti didelius gaisrus, išdeginusius daugiau negu 40 tūkst. ha, taip pat nuniokojusius šimtus namų ir komercinių statinių.

„Gautas pranešimas apie žuvusį žmogų per Valio gaisrą“, – Kalifornijos ugniagesių agentūros „CAL FIRE“ atstovas Danielis Berlantas nurodė savo „Twitter“ pranešime, pridūręs, kad ta informacija dar tikrinama šerifo biuro.

Keturi ugniagesiai patyrė antrojo laipsnio nudegimų, kovodami su liepsnomis, ir yra gydomi ligoninėje.

Šiuo metu liepsnoja aštuoni dideli gaisrai, tačiau du iš jų – vadinamasis Valio gaisras už maždaug 160 km į vakarus nuo valstijos sostinės Sakramento, ir Bjuto gaisras už maždaug to paties atstumo į rytus – praeitą savaitę padarė ypač daug žalos. Kol kas neprognozuojama, kad stichijos siautėjimas atlėgs.

Per Bjuto gaisrą, palaikomą sausros, smarkių vėjų ir karštų orų, išdegė jau apie 26,5 tūkst. ha, o liepsnos buvo suvaldytos tik apie 25 procentais. Valio gaisras išdegino 20 tūkst. ha ir tebėra visiškai nevaldomas, sekmadienio vakarą paskelbė „CAL FIRE“.

Per Valio gaisrą supleškėjo apie 400 namų ir kitų statinių, o Bjuto gaisras sunaikino apie 135 namus, 79 ūkinius ir keturis kitokius pastatus.

Abu gaisrai taip pat padarė žalos plentų infrastruktūrai ir privertė uždaryti kai kuriuos kelius.

„Mano širdis su visais, netekusiais namų ir verslo per niokojančius gaisrus Kalifornijoje, – sakoma valstijos senatorės Barbaros Boxer „Twitter“ žinutėje. – Meldžiuosi už visų saugumą.“