Kaip pasakoja žurnalistė, jokių ženklų, bylojusių apie potencialią grėsmę, nebuvo – gatvėse buvo pilna šeimų su vaikais, vyravo šventinės nuotaikos, danguje skleidėsi fejerverkų gėlės. Tačiau artėjant prie Tahririo aikštės minia darėsi vis įžūlesnė ir žurnalistai nusprendė ją apeiti. Tačiau nelaimės išvykti nepavyko. Vieną akimirką prie žurnalistų pristojo dešimtys žmonių: vieni laikė žurnalistus, o kiti puolė merginą. Galiausiai mergina liko vienui viena akistatoje su įsiutusiais vyrais – daugiau moterų nebuvo.

„Vyrai pradėjo nuo manęs plėšti drabužius. Stovėjau nuogut nuogutėlė. Tie žmonės – jų buvo šimtai – virto tikrais laukiniais žvėrimis. Pervertė mane ant žemės, užlaužė rankas ir kojas. Grubiai lietė krūtinę, kišo pirštus vidun“, - savo tinklaraštyje pasakoja žurnalistė.

Anot britės, minoje atsirado ir keli vyrai, norėję jai padėti. Jie bandė merginą, su kuria, pervertę ant žemės, egiptiečiai elgėsi kaip su mėsos gabalu, išvesti. Natasha prisimena atsidūrusi vienoje iš aikštėje buvusių palapinių, tačiau jos gynėjai turėjo pripažinti minios pranašumą. Palapinė buvo sulyginta su žeme, o mergina vėl atsidūrė prievartautojų rankose.

Merginą išgelbėjo jos draugai, kuriems pavyko prasibrauti iki medikų pagalbos palapinės. Į pagalbą jie pasikvietė gydytojų – buvo sudarytas „gyvas koridorius“. Kol merginą juo vedė, minia bandė paliesti auką.

Medikų palapinė, kur ir buvo atvesta Natasha, taip pat galėjo neatlaikyti minios agresijos. Todėl buvo nuspręsta žurnalistę slapta iš jos išvesti: ji buvo apvilkta vyriškais drabužiais, ant viršaus užvilkta burka. Taip, įsikibusi į parankę vienam vyrui ir apsimetusi jo žmona, britė paliko Tahririo aikštę.

Draugai ją nugabeno į artimiausią ligoninę, kur buvo suteikta pirmoji pagalba. Kaip pasakoja pati įniršusių vyrų auka tapusi britė, ją apžiūrėjo du vyrai. „Jie vis klausinėjo, ar aš skaisti, ar ištekėjusi. Ir buvo labai nepatenkinti neigiamais atsakymais į abu klausimus. Toks pat priėmimas laukė ir privačioje klinikoje, į kurią Jungtinės Karalystės konsulato paliepimu buvo po kelių valandų atvežta nukentėjusioji. Gydytojas taip pat paklausė, kokia žurnalistės šeiminė padėtis, ir ją sužinojęs pareiškė, jog, jeigu rimtų sužalojimų nėra, pagalbos jis nesuteiksiąs.

Žurnalistė prisimena, jog galiausiai ligoninės tualete save nuodugniai apžiūrėjo pati. Išsirengusi prieš veidrodį, mergina buvo šokiruota to, ką pamatė – visas jos kūnas buvo nusėtas mėlynių ir įbrėžimų, visur buvo vien kraujas ir purvas, basos pėdos supjaustytos stiklo šukių, šviesūs plaukai suvelti.

Tačiau mergina tiki, kad ne visi egiptiečiai yra blogi ir tikisi dar sugrįžti į šalį.