Po jų pašlijo kalifornietės fizinė sveikata, praneša „ABC News“.

Blanca Farias iš Stoktono Kalifornijos valstijoje sekmadienį, lapkričio 10 dieną, sutiko susitikti su savo 42 metų sutuoktiniu Jose Magana-Fariasu aptarti savo santuokos likimo. Nuo sausio sutuoktiniai gyvena atskirai.

Pora turėjo užsukti į netoliese esančią kavinę, tačiau, moters teigimu, jos sutuoktinis ir dvidešimtmetis sūnus Victoras Fariasas įsodino ją į automobilį ir nuvežė į už 47 mylių (75 kilometrų) esančią bažnyčią.

„Jie kartojo, kad mane apsėdo trys velniai“, - prisimena B. Farias.

Kai jie atvyko į Bei Pointo bažnyčią, kurioje pastorius ją ištepė aliejumi, dalį šio skysčio moteris buvo priversta nuryti.

„Jie pradėjo mane maudyti aliejuje, - prisimena Blanca. - Šiek tiek to aliejaus privertė mane nuryti. Aš vėmiau ir pastorius kartojo, „Tavyje yra šėtonas. Išlįsk iš jos, išlįsk iš jos“, kol aš nualpau“.

B. Farias spėja, kad vyrą paskatinti egzorcizmui galėjo žinia, jog po to, kai jie pradėjo gyventi atskirai, ji ėmė susitikinėti su kitu vyru.

Būtent jam ji parašė trumpąją žinutę prieš egzorcizmo seansą, tad vyras suskubo pranešti policijai, kad ji pagrobta. Kai J. Magana-Fariasas parvežė žmoną į jos namus Stoktone, jo čia jau laukė San Juano apygardos pareigūnai. J. Magana-Fariasas ir jo sūnus buvo suimti.

Abiems vyrams pateikti kaltinimai pagrobimu, bendrininkavimu siekiant pagrobti ir neteisėtai įkalinti.
J. Magana-Fariasas perduotas pasienio pareigūnams, kurie apklaus jį siekiant nustatyti jo imigracijos statusą.

Abu vyrai teisme turėtų pasirodyti ketvirtadienį, lapkričio 14 dieną.

Pareigūnų teigimu, kol kas nei vienas sulaikytųjų nepadarė pareiškimo ir nepasirūpino advokatu.
Moters teigimu, sunkiausia šioje situacijoje buvo tai, kad tame dalyvavo jos sūnus.

„Būtent tai mane skaudina labiausiai, - neslepia B. Farias. - Tai sugalvojo mano vyras, su kuriuo negyvenu nuo sausio, o mano sūnus seka savo tėvo pėdomis“.