Tame pačiame name gyvena beveik visa jo šeima: motina, buvusi žmona, du vaikai ir sesuo, teigia kaimynai. Paskutinį kartą I. Girkinas čia buvo matytas prieš kelis mėnesius, rašo glavcom.ua.

Kaimynai atpažino „Strelkovą“ iš Donbase darytos nuotraukos, kurioje jis vilki maskuojančių spalvų uniforma. I. Grikiną pažįsta visi namo senbuviai.

8B numeriu pažymėtame name Šenkursko gatvėje jis gyvena nuo vaikystės. Viena jo bendraklasė pasakojo, kad jis visuomet buvo tylus ir užsidaręs.

Kuo užsiima I. Girkinas, čia niekam ne paslaptis. Tačiau ką jis veikia Donecke ir kodėl pasikeitė pavardę, niekas nežino. Žurnalistai norėjo pakalbėti su jo žmona, bet jos nebuvo namuose. Kaimynė teigė, kad jie retai bendrauja.

Trimis aukštais aukščiau gyvena I. Girkino motina. Žurnalistai aptiko ją namuose su I. Girkino seserimi, bet moterys užsibarikadavo bute ir pradėjo grasinti, kad iškvies policiją.

Vėliau susierzinę žvalgybos pulkininko giminaičiai laiptinėje pabėgo nuo kamerų ir užrakino žurnalistus pastato viduje.

Būtent I. Girkino balsas girdimas pokalbio telefonu įraše, kurį balandžio 14 dieną paviešino žiniasklaida. Šiame pokalbyje su kuratoriumi Maskvoje jis atsiskaito dėl teroro Slovjansko mieste ir automobilio su ukrainiečių teisėsaugininkais apšaudymo.

Per operatyvinius tyrimo veiksmus kiek anksčiau Saugumo tarnybos sulaikyti diversantai atpažino I. Strelkovą kaip asmenį, kuris juos verbavo ir pavedė jiems užgrobti administracinius pastatus Charkove.

Nustatyta, kad kovo pradžioje I. Strelkovas atvyko į Krymo teritoriją ir koordinavo Rusijos kariškių bei Rusijos specialiųjų tarnybų atstovų veiksmus užimant Ukrainos karinius dalinius bei vietos valdžios organus ir grobiant kariškius, visuomeninių organizacijų aktyvistus, Ukrainos piliečius bei Kryme viešėjusius užsieniečius.

Maža to, I. Strelkovas verbuoja Ukrainos piliečius griaunamųjų veiksmų organizavimui ir vykdymui.

Jis asmeniškai Ukrainos piliečiams K. ir V. davė nurodymą užgrobti ir laikyti užėmus Charkovo srities administracijos pastatą, karinius dalinius ir teisėsaugos organų padalinius, kad būtų perimti Luhansko srities ginklai.

Balandžio 15 dieną Ukrainos saugumo tarnyba iškėlė I. Strelkovui baudžiamąją bylą dėl tyčinės žmogžudystės organizavimo bei veiksmų, nukreiptų prieš Ukrainos suverenitetą, teritorinį vientisumą bei neliečiamumą, taip pat dėl diversinės griaunamosios veiklos ir masinių neramumų organizavimo.