Pažeidėjas pripažino kaltę, jam buvo skirta pelnyta bausmė, informuoja newsru.com.

„Vairuotojo pažeidėjo pareikalauta pasiaiškinimo. Jis pripažino, kad sudarė kliūtį kelių eismo dalyviui – automobiliui su vaizdo registratoriumi“, – pranešė Sverdlovo policijos atstovas. Taip pat informavo, kad nusižengusį vairuotoją pažemino pareigose ir jam nemokės premijos už balandžio mėnesį.

Incidentas įvyko kovo pabaigoje prie bandomojo tankų poligono „Uralvagonzavod“. Šiuo metu visuomenei prieinamoje filmuotoje medžiagoje matyti, kaip tankas lėtai išvažiuoja į kelią ir važiuoja skersai palengva, tarsi mėgaudamasis pirmenybe, kurią duoda netgi kelią užleidžiantis sunkvežimis.

Kuriozinio vaizdo reportažo autorius irgi nesivaržė, bet pasipiktino įvykiu: „Apskritai turėjo mane praleisti. Man degė žalia šviesa.“ Lengvojo automobilio vairuotojas neieškojo teisybės Valstybinėje kelių eismo inspekcijoje, regis, už jį tai padarė filmuota medžiaga.

Įdomiausia tai, jog šis atvejis ne pirmas. Šių metų sausį Tagilio gyventojus jau pradžiugino vaizdo reportažas iš magistralės, kaip tankas dideliu greičiu kirto kelią vos 20 metrų priešais lengvąjį automobilį (toje pačioje vietoje, kur ir dabar įvyko incidentas). Tiesa, poligone paaiškino, kad tankistas nepadarė jokių pažeidimų.

Tarp gamyklos ir poligono yra greitkelis, kuris trukdo judėti tankams. Kažkada buvo įrengta reguliuojama pervaža, kad tankai galėtų kirsti kelią pagal taisykles.

Kiek anksčiau Žemutinio Tagilio policija informavo – jeigu bus pripažinta tanko vairuotojo kaltė, jam grės administracinė atsakomybė. Na, veikiausiai pažeminimas pareigose ir premijos anuliavimas teisėsaugininkams pasirodė pakankama bausmė.