Kostiumų filmams dizaineris iš Braitono (kūręs drabužius filmams „Haris Poteris“ ir „Karibų jūros piratai“) buvo vienas iš 330 000 konkurso dalyvių iš 196-ių šalių, informuoja telegraph.co.uk.

Ragautojo darbo Vakarų Australijoje jis imsis rugpjūčio, kartu su juo vyks sužadėtinė Chrissy Batty ir penkių mėnesių amžiaus jų sūnus.

R. Keamas rašys apie savo įspūdžius interneto tinklaraštyje. Vyriškis įsitikinęs, kad jo laukia daug darbo ir smagus laikas.

Sužinojęs, kad laimėjo, R. Keamas net apsiašarojo: „Pasakodamas Chrissy apsiašarojau. Ji labai džiaugėsi, neužmigo visą naktį. Nereali galimybė. Laukia tikras nuotykis.“

Keliautojo darbą laimėjo 26 m. airis verslininkas Allanas Dixonas. Jis stovyklaus ir susitikinės su aborigenais. A. Dixonas įkalbėjo keliautoją Bear Grylls, bėgiką Usainą Boltą ir aktorių Hugh Jackmaną imtis jo palaikymo kampanijos socialiniuose tinkluose.

Ankstesnį 2009 m. Kvinslendo valstijos skelbtą konkursą laimėjo Benas Southallas iš Hampšyro. Jis dirbo Didžiojo barjerinio rifo Hamiltono salos prižiūrėtoju. Vyriškiui įkando mirtinai nuodinga Irukandji medūza, tačiau nepaisant to jis džiaugėsi darbu, vėliau apie jį pasakojo daugelyje televizijos laidų.

Į šiemetinio konkurso finalą pateko 18 dalyvių. Jų laukė užduotys gamtoje, kulinarinės ir nemažai kitokių užduočių.

Laimėtojas Andrew Smithas iš JAV pramogaus – dalyvaus vakarėliuose Sidnėjuje ir Naujajame Pietų Velse.

Prancūzė Elisa Detrez dirbs Kvinslendo parko prižiūrėtoja – vaikštinės po miškus, paplūdimį, garsinės vietos florą ir fauną. Brazilas Roberto Seba dirbs fotografu Melburne – fotografuos kavines, barus ant namų stogų, darys nuotraukas festivaliuose ir muzikiniuose renginiuose. O kanadietis Gregas Snellas rūpinsis gyvūnais – delfinais, jūrų liūtais ir kengūromis Kengūrų saloje Pietų Australijoje.

R. Keamas – mėgėjas pavalgyti, tad ketina mėgauti jūros gėrybėmis.