Be jokios abejonės, vėlyvą spalio 16 d. vakarą pasibaigus susitikimui su Vokietijos kanclere Angela Merkel, V. Putinui reikėjo atokvėpio. Žvilganti Rusijos prezidento automobilių kolona prie S. Berlusconi namų atvyko apie 1.30 val. nakties, o 3.30 val. vietos laiku V. Putinas iš ten išvyko.

Kaip rašo „The Daily Beast“, V. Putinas nufotografuotas šalia S. Berlusconi namų, o S. Berlusconi tuo metu stovėjo tarpduryje su savo patikėtiniu – Rusijos ekspertu Valentino Valentini, atlikusiu vertėjo vaidmenį ir tokiu būdu padėjusiu susikalbėti dviem vadovams.

78-erių S. Berlusconi ir 62-ejų V. Putiną jau daugelį metų sieja ilga ir komplikuota draugystė. 2002 m. V. Putino dukterys vasarą praleido kartu su rusiškai kalbančia S. Berlusconi dukra Barbara jachtoje Viduržemio jūroje. S. Berlusconi netgi atskrido į Sankt Peterburge švęstą 57-ąjį V. Putino gimtadienį su geru itališku vynu, nors tuo metu Italijoje su oficialiu vizitu lankėsi Jordanijos karalius. S. Berlusconi yra lankęsis V. Putino viloje prie Juodosios jūros, o gaudūs jo ryšiai su V. Putinu atsispindi keliuose „Wikileaks“ nutekintuose diplomatų pokalbiuose.

„Berlusconi žavisi Putino vyrišku, ryžtingu ir autoritarišku valdymo stiliumi, kuris, anot Italijos ministro pirmininko, primena jo paties valdymo stilių“, - kalbėjo amerikiečių diplomatas.

Šis V. Putino ir S. Berlusconi ryšys stebino, kai S. Berlusconi buvo valdžioje. Pastarasis politikas kalbėjo apie galimą Rusijos narystę Europos Sąjungoje (ES). Be to, buvo kalbama, kad S. Berlusconi priklausančios įmonės ir įmonių filialai, tarp kurių ir „Energy Italian Gas Holding“, kurią valdo S. Berlusconi priklausanti investicijų grupė, pelnosi iš Rusijos investicijų.

„Mano manymu, šis keistai artimas ryšys tarp Rusijos ir Italijos yra įdomus“, - 2010 m. kalbėjo Rusijos analitikas Alexanderis Klimentas iš „The Eurasia Group“.

„Manau, kad tai susiję su asmeniniais šių dviejų vadovų ryšiais, sandoriais energetikos ir bankininkystės sektoriuose bei politinės kultūros panašumais“, - įžvalgomis dalijosi A. Klimentas.

V. Putinas kartu su S. Berlusconi yra dalyvavęs daugybėje svarbių renginių, vykusių tiek Rusijoje, tiek ir Italijoje. Didelio dėmesio sulaukė elitinės merginos pagal iškvietimą Patrizios D’Addario padarytas garso įrašas, kuriame girdėti, kaip S. Berlusconi per vieną iš savo žymiųjų sekso vakarėlių nurodo merginai laukti jo ant didelės lovos, kurią P. D’ Addario kalbėdamasi su S. Berlusconi vadina „Putino lova su užuolaidomis“.

Dėl mokesčių vengimo nuteistam S. Berlusconi skirta vienerių metų viešųjų darbų bausmė, kurią jam nurodyta atlikti Milano senelių prieglaudoje, tačiau jam akivaizdžiai pakanka laiko aktyviai dalyvauti socialiniame gyvenime. Praėjusią savaitę pasirodė S. Berlusconi, 28-erių jo sužadėtinės Francescos Pascale ir buvusio Italijos parlamentaro transvestito Vladimiro Luxurios asmenukė. Ši trijulė gyveno S. Berlusconi viloje šalia Milano, kur rengė žymiąsias „bunga-bunga“ orgijas.

2013 m. S. Berlusconi pateikti kaltinimai dėl seksualinių santykių su nepilnamete prostitute Ruby, tačiau šie kaltinimai buvo panaikinti, kai buvo nustatyta, kad S. Berlusconi nežinojo jos tikrojo amžiaus.