Anot D. Peskovo, kalbėti apie Rusijos prezidento reakciją kol kas dar anksti. Laikraščio korespondento paklaustas, ar V. Putino pozicijai turės įtakos jo prašymas, kad Ukrainos separatistai atidėtų apsisprendimą dėl rytinių šalies regionų nepriklausomybės, prezidento atstovas patikslino - „ne prašė, o rekomendavo“.

„Paisyti rekomendacijos buvo sunku, net ir atsižvelgus į Rusijos Federacijos prezidento prestižą. Turint galvoje realiai vykstančius kovinius veiksmus, vietos gyventojai turėjo elgtis pagal savo planus ir esamą situaciją“, - aiškino D. Peskovas.

JAV ir Europos Sąjunga (ES) jau anksčiau pareiškė nepripažinsiančios separatistinių Ukrainos referendumų rezultatų ir pagrasino imtis naujų sankcijų prieš Maskvą, jei ši ir toliau reikš paramą Donecko bei Luhansko sukilėliams, ir nepalaikys išankstinių gegužės 25 dienos prezidento rinkimų. D. Peskovas tokią Vakarų poziciją pavadino "visiškai kvaila".

"Kodėl Vakarai negalėjo užkirsti kelio šarvuočių naudojimui Slovjanske ir Kramatorse? Jie nenaudoja savo įtakos, tačiau dėl visko kaltina Rusiją", - pabrėžė Kremliaus atstovas.