Schema, parengta bendradarbiaujant su Jungtinių Tautų (JT) pabėgėlių agentūra (UNHCR), siekia padėti vaikams, kuriems kyla pavojus būti išnaudojamiems kuria nors forma.
Be to, Britanija yra pasiryžusi iki 2020 metų iš stovyklų Sirijos pasieniuose perkelti 20 tūkst. labiausiai pažeidžiamų pabėgėlių.
Šalis taip pat skyrė 2,3 mlrd. svarų, kad padėtų pabėgėliams Sirijoje ir regione.
„Visada aiškiai išsakėme nuomonę, kad didelei daliai pažeidžiamų vaikų geriau likti priėmusiose šalyse, kad galėtų susijungti su išlikusiais šeimos nariais. Tačiau yra išskirtinių atvejų, kai geriausia vaikus perkelti į Jungtinę Karalystę“, – sakė vidaus reikalų ministras Jamesas Brokenshire'as.
UNHCR atstovas sakė, kad nauja schema – „svarbi pagalba“ prisidedant prie agentūros pastangų patenkinti vaikų pabėgėlių poreikius, ir pridūrė: „Džiaugiamės, kad schema dėmesį telkia ties vaikais, kuriems gresia pavojus, ir tiems, kurie yra nelydimi suaugusiųjų ar atskirti nuo šeimos. Sveikiname Jungtinės Karalystės atsidavimą laikytis vaikų apsaugos principų ir puoselėti vaikų interesus“.
Britanijos vyriausybė taip pat skelbė, kad pasiūlys 75 ekspertų personalą, kuris pagelbės įforminti migrantus ir atlikti administravimo darbus priėmimo srityse Graikijoje.