Prieš išvažiavimą ją apžiūrėjo gydytojai, kurie priėjo prie išvados, kad jos sveikatos būklė leidžia ją vežti.

"Julijai Tymošenko vežti buvo paskirtas patogus mikroautobusas su visais patogumais (biotualetas, praustuvė, dvi sofos). Drauge buvo išsiųsti visi jai priklausantys daiktai (12 lagaminų), jie buvo sukrauti į atskirą automobilį", - sakoma pranešime.

"O dėl pranešimo internete, kad J.Tymošenko vežama neįgaliųjų vežimėlyje, tai ši informacija neatitinka tikrovės, yra prasimanymas, siekiant sukelti nepagrįstą užuojautą dėl jos sveikatos būklės", - praneša spaudos tarnyba.

Anksčiau buvo paskelbta, kad buvusi Ukrainos premjerė penktadienį anksti rytą vežama į Charkovo Kačianovkos koloniją individualiame vežimėlyje, nes negali vaikščioti.

J.Tymošenko bendražygiai sieks pasimatymo su ja kolonijoje

Ukrainos ekspremjerės ir opozicijos lyderės Julijos Tymošenko bendražygiai sieks pasimatymo su ja Charkovo pataisos įstaigoje, kur J.Tymošenko buvo išvežta penktadienio naktį, pranešė partijos "Tėvynė" pirmininkės pirmasis pavaduotojas Oleksandras Turčynovas.

Kaip papasakojo A.Turčynovas žurnalistams penktadienį Kijeve, ketvirtadienį 18 valandą Penitenciarinė tarnyba pareiškė, kad nesirengia išvežti J.Tymošenko iš Lukjanovkso tardymo izoliatoriaus iki Naujųjų metų.

Jis papasakojo, jog apie 6 valandą J.Tymošenko mama norėjo perduoti jai siuntinį, bet tardymo izoliatoriaus darbuotojai pranešė, kad "tokios kalinės tardymo izoliatoriuje jau nėra".

Pasak O.Turčynovo, J.Tymošenka buvo išvežta naktį.

"Tymošenko pakėlė naktį be jokių įspėjimų bei paaiškinimų ir anksti rytą, faktiškai neštuvuose, įkėlė į kaliniams vežti skirtą automobilį ir išvežė Charkovo link", - sakė jis, pažymėdamas, kad tai pranešė tardymo izoliatoriaus vadovai.

O.Turčynovas pavadino tai "dovana prezidentui Janukovyčiui Naujųjų metų proga".

"Tai jo atsakymas į laišką, kurį ji parašė", - pažymėjo O.Turčynovas.

"O dėl tolesnio J.Tymošenko likimo, tai mes ją stebėsime, kad ir kur būtų Tymošenko", - pabrėžė jis.

Pasak O.Turčynovo, ekspremjerė išvežta į pataisos įstaigą Charkove.

Atsakydamas į klausimą, ar sieks buvusios premjerės bendražygiai pasimatymo su ja, jis sakė: "Taip, be abejo".

"Mes kuo greičiau sieksime pasimatymo su J.Tymošenko. Dabar grupė kolegų išvažiavo į Charkovą", - pridūrė jis.