Karla del Pontė (Carla del Ponte), kuri šiuo metu lankosi Balkanų regione ir jau pateikė prašymą dėl susitikimo su naujuoju Jugoslavijos prezidentu Vojislavu Koštunica (Vojislav Kostunica), planuoja perduoti naujajam Jugoslavijos lyderiui duomenis apie užšaldytas S.Miloševičiaus (Slobodan Milosevic) šalininkų sąskaitas Šveicarijos bankuose.

"Mes siekiame pateikti buvusiam diktatoriui kaltinimus nusikaltimais Bosnijoje ir Kroatijoje iki gruodžio mėnesio, - pareiškė vyriausiosios kaltintojos atstovas. - Pirmą kartą S.Miloševičius (Slobodan Milosevic) turėtų būti apkaltintas genocidu".

K.del Pontė (Carla del Ponte) tikisi netrukus susitikti su V.Koštunica (Vojislav Kostunica) ir paaiškinti jam, jog tarptautinis buvusios Jugoslavijos karo nusikaltimų tribunolas "nėra serbams priešiška institucija".

"Ji planuoja perduoti tam tikrą informaciją apie 100 užšaldytų bankų sąskaitų, priklausančių S.Miloševičiaus (Slobodan Milosevic) šalininkams", - teigė atstovas.

Praėjusiais metais S.Miloševičius (Slobodan Milosevic) ir keturi jo ministrų kabineto nariai buvo apkaltinti karo nusikaltimais prieš albanus Serbijos Kosovo provincijoje.

Šeštadienį prisaikdintas prezidentu V.Koštunica (Vojislav Kostunica) anksčiau sakė, jog jis nepritaria ketinimams teisti S.Miloševičių (Slobodan Milosevic) tarptautiniame tribunole.

Tačiau Belgrado gyventojai, švenčiantys 13 metų trukusio S.Miloševičiaus (Slobodan Milosevic) valdymo pabaigą, tvirtina, jog buvęs šalies vadovas turi būti teisiamas Serbijoje, o ne Hagoje.

"Mes, visi Serbijos žmonės, būsime jo teisėjai, - teigė miesto gyventojai. - Jis privalo prisiimti atsakomybę už visus kare žuvusius sūnus, vyrus, tėvus... Jis turi atsakyti ne amerikiečių ar kokiame nors kitame teisme. Jis turi atsakyti motinoms, seserims, broliams, žmonoms".

Kiti praeiviai teigė: "Jie nori bausti jį tiktai už Kosovą, tačiau jis yra kaltas už sankcijų metus, NATO bombardavimo kampaniją, korupciją, šimtų tūkstančių žmonių kančias. Jis niekur neis. Mes visi esame jo teisėjai".