JT išplatintame pranešime teigiama, kad 55-erių metų generolė majorė Kristin Lund perims Kipro taikdarių misijos vadovavimą. Pareigūnė rugpjūčio 13 dieną pakeis dabartinį taikdarių vadą - generolą majorą Chao Liu iš Kinijos, o su naujomis pareigomis K. Lund JT būstinėje Niujorke pasveikino pats generalinis sekretorius Ban Ki-moonas.

Kipre šiuo metu dislokuoti 996 JT kariškiai ir 149 civiliai organizacijos darbuotojai, stebintys demarkacinę ribą tarp turkiškosios ir graikiškosios salos dalių. Duodama interviu "Associated Press" korespondentams, Norvegijos atstovė tikino su nekantrumu laukianti iššūkių naujajame darbe - prižiūrėti minų laukų valymo darbus, užtikrinti paliaubų laikymąsi, tvarkytis su pabėgėliais bei nelegaliais migrantais ir spręsti iškilusius konfliktus. K. Lund sakė esanti labai patenkinta pralaužusi "stiklines lubas" JT taikos palaikymo misijose.

"Manau dabar pats laikas, ir tai yra labai svarbu, kad kitos moterys pamatytų, jog JT sistemoje kilti hierarchijos laiptais bei tapti pajėgų vadove nėra neįmanoma", - aiškino generolė, kuri pirmą kartą taikos palaikymo misijoje kaip JT pareigūnė dalyvavo 1986 metais Libane.