„Interfax“ duomenimis seksualiniai nusikaltimai inkriminuojami aviakompanijų „Utair“ ir „Neftejuganskij objedinionyj aviaotriad“ darbuotojams. Šios įmonės iki sankcijų įvedimo vykdė JT taikos palaikymo misijų Afrikoje oro pervežimus.

Tarptautinės organizacijos pareiškime kalbama apie vietos gyventojų prievartavimus. Kaip praneša JT, asmenys, kuriems inkriminuojami masiniai prievartavimai, atleisti, taip pat jiems uždrausta dalyvauti kitose JT humanitarinėse misijose.

„Reuters“ šaltinis, žinantis JT taikos palaikymo operacijų departamento priimto sprendimo aplinkybes, su anonimiškumo sąlyga pranešė, kad kaltinimai itin rimti. Departamento atstovas Kieranas Dwyeris patvirtino, kad iš tiesų pateikti kaltinimai seksualiniais nusikaltimais Rusijos darbuotojams iš aviakompanijų, kurios užsiėmė sraigtasparnių ir lėktuvų pervežimais JT atstovybėms Sudano provincijoje Darfūre ir Konge.

Kaip pabrėžė departamento atstovas, JT darbuotojai gerai informuoti apie incidentus ir jau imtasi būtinų priemonių. Anot K. Dwyerio, misija atliko savo tyrimą ir kai kurie incidentai su Rusijos pilotais buvo įrodyti.