Tiesa, žodis „ne europietis“ gali turėti dvi skirtingas reikšmes: viena yra grįsta tautybe, o kita – pilietybe. Nors Jorge Mario Bergoglio yra Argentinos pilietis, jo tėvai gimę Italijoje ir etnine prasme jis yra italas. Daugelis Argentinos, kaip ir Jungtinių Valstijų piliečių yra imigrantų palikuoniai ir dauguma jų yra kilę iš Europos. Tad jis nėra „ne europietis“ ta prasme, kokia būtų popiežius filipinietis iš Kongo. Jis „ne europietis“ tiek pat, kiek airių kilmės amerikietis kardinolas.

Tarp pirmųjų ne europiečių popiežių buvo ir pats pirmasis – Šventas Petras, gimęs Betsaidoje, kuri, kaip manoma, yra šių dienų Izraelyje (galimai Golano aukštumose). Tai dar kartą primena, jog nepaisant to, kad mes įpratę galvoti apie Katalikų Bažnyčią kaip apie Europos instituciją, pati ši religija atsirado pačioje Artimųjų Rytų širdyje. Keletas popiežių buvo iš kažkada romėnų kontroliuotų Šiaurės Afrikos regionų – tai tik įrodo, kad Viduržemio jūra ne visada buvo civilizacijų takoskyra, nors krikščionybė išliko šiame regione net ir po Romos imperijos žlugimo.

Turimais duomenimis, Jorge Mario Bergoglio yra vienuoliktas popiežius ne europietis Bažnyčios istorijoje ir pirmas per pastaruosius 1272 metus. Štai ankstesni ne iš Europos kilę popiežiai (skliausteliuose nurodoma jų gimimo vieta ir popiežiavimo metai):

1) Šventasis Petras: Betsaida, dabartinis Izraelis (33 – 64 metai po Kristaus gimimo)
2) Popiežius Šventasis Evaristas: Betliejus, dabartinis Vakarų Krantas (97 – 105 metai)
3) Popiežius Šventasis Anicetas: Emesa (šiandien žinomas kaip Homsas), Sirija (155 – 166 metai)
4) Popiežius Šventasis Viktoras I: Leptis Magna, šiandieninė Libija (189 – 199 metai)
5) Popiežius Šventasis Miltiadas: kažkur Šiaurės Afrikoje (311 – 314 metai)
6) Popiežius Teodoras I: Jeruzalė, šiuolaikinis Izraelis ir Vakarų Krantas (642 – 649 metai)
7) Popiežius Jonas V: Antakija, tuometinė Sirija, bet šiandien tai Turkijos dalis (685 – 686 metai)
8) Popiežius Sizinijus: Sirija (708 metai)
9) Popiežius Konstantinas: Sirija (708 – 715 metai)
10) Popiežius Grigalius III: Sirija (731 – 741 metai)
Ir dabar, vienuoliktas – popiežius Pranciškus I, Buenos Airės, Argentina (2013 – ?).