Balandžio 25 dieną J. Kobzonui vėl buvo atsakyti išduoti JAV vizą – dėl įtarimų, jog dainininkas ir politikas susijęs su Rusijos kriminaliniu pasauliu ar nusikaltėliais.

„Man apmaudžiausia visai ne dėl to, kad žlugo mano gastrolės, o dėl to, jog mano šalis negali manęs apginti. Mano gimtinė turi arba mane ginti, arba, tokiu atveju, jeigu aš kaltas, nubausti“, - pareiškė J. Kobzonas. Kalbant apie gynybą, dainininkas siūlo Rusijai kreiptis į Europos Žmogaus Teisių Teismą.

Anksčiau kelionių agentūra „Russian-American Consulting Corporation“, užsiimanti J. Kobzono vizos reikalais, jau pateikė apeliaciją JAV valstybės departamentui.

„Aš pats su jokiomis apeliacijomis niekur kreiptis neketinu, nenoriu galva bandyti pramušti sieną“, - teigia politikas.

Dainininkas JAV pretenzijas vadina „priešų“ intrigomis.

„Remdamiesi anonimiškais laiškais, į JAV mano priešų siųstais dar 1994 metais, mane įtarinėja esą esu susijęs su prekyba narkotikais ir ginklais. Aš visus tuos 18 metų tvirtinu, jog esu pasirengęs atvykti į Ameriką ir atsakyti į visus JAV valdžios pareigūnų ir teisėsaugininkų klausimus“, - tvirtina J. Kobzonas.

JAV valstybės departamentas 1995 metais panaikino daugkartinę J. Kobzono vizą, argumentuodamas tuo, jog dainininkas susijęs su „neteisėtomis kontroliuojamų preparatų operacijomis“. Neoficialiai sklido gandai, jog dainininkas susijęs su vadinamąja „rusų mafija“.

2012 metų sausį J. Kobzono gastrolių Amerikoje organizatoriai pareiškė, jog jiems pavyko gauti preliminarų leidimą dainininkui atvykti į JAV. Buvo skelbiama, kad jie gavo „peticiją dėl P-3 kategorijos vizos gavimo“, kurią JAV vidaus saugumo departamentas patenkino. Dokumentas turėjo galioti nuo 2012 metų gegužės 9 iki birželio 8 dienos.