Šis susitikimas yra pamatinės reikšmės transatlantiniuose santykiuose, kuriuos sudrebino D.Trumpo išrinkimas prezidentu ir jo noras permąstyti pagrindinius laisvojo pasaulio tvarkos blokus – NATO ir Europos Sąjungą; taip pat ir kitus.

Raudoną rūbą vilkinčią Th.May prie Baltųjų rūmų priebučio pasitiko pats D.Trumpas; tada jiedu nuėjo į Ovalųjį kabinetą, o vėliau bus jų spaudos konferencija; laukiama kad ji prasidės 18 val. Grinvičo (20 val. Lietuvos) laiku, o po jos ir darbo pietūs.

Britų premjerei Th.May šis vizitas reiškia iš dalies įtakos kampaniją, ir iš dalies žavesio puolimą.

Kalbama, kad ji įteiks D.Trumpui graviruotą, kveiču (quaich) škotų kalniečių dubenėlį su dviem ąselėmis, taip pažymint škotiškas D.Trumpo šaknis. Jo motina gimė Luiso saloje.

Pirmajai poniai Melaniai Trump Th.May įteiks padovanos pintinę su obuolių sultimis, slyvų uogiene, marmeladu, Beikvelo pyragaičiais ir trapios tešlos kepiniais su spanguolėmis bei baltuoju šokoladu.

Bet, šalia deserto, šiame susitikime bus ir turiningas pagrindinis patiekalas. Th.May tikisi šio prezidentu tapusio nepatyrusio politiko palaikymo kolektyvinio saugumo susitarimams, kurie užtikrina Europos saugumą nuo Antrojo pasaulinio karo.