Departamento parengtuose raštuose visiems agentams, įskaitant muitinės ir sienos apsaugos tarnybą bei JAV imigracijos ir muitinės tarnybą, nurodoma identifikuoti, sugauti ir skubiai deportuoti visus netikėtai pagautus dokumentų neturinčius imigrantus.

Taip pat reikalaujama, kad sučiupti į šalį patekti bandantys dokumentų neturintys imigrantai būtų kalinami, kol bus išspręstas jų atvejis, reikalaujama suteikti vietos policijai daugiau galimybių padėti imigracijos tarnyboms ir raginama pasamdyti dar 10 tūkst. imigracijos pareigūnų.

Raštuose teigiama, kad pirmiausia teisėsaugos operacijos būtų vykdomos prieš dokumentų neturinčius migrantus, kurie buvo apkaltinti nusikaltimų įvykdymu. Tačiau departamentas patikslina, kad migracijos ir muitinės tarnybos agentai taip pat turėtų sulaikyti ir inicijuoti bet kokio dokumento neturinčio imigranto deportaciją.

Tačiau viena imigrantų grupė būtų neliečiama. Anot JAV vidaus saugumo departamento pareigūno, ir toliau bus gerbiama 2012 metais buvusio JAV prezidento Baracko Obamos dokumentų neturintiems imigrantams, atgabentiems į šalį dar esant vaikais, suteikta apsauga nuo deportacijos. Tačiau jie privalės laikytis programos taisyklių.

Pagal programą daugiau kaip 75 tūkst. dokumentų neturinčių migrantų buvo suteikta apsauga nuo deportacijos.