Šis vizitas surengtas tokiu laiku, kai JAV prezidento Baracko Obamos ir B. Netanyahu santykiai yra kiek pašliję.

Prieš atvykdamas į Izraelį J. Bidenas antradienį pakritikavo JAV vidaus politiką, pažymėdamas, kad buvęs prezidentas Ronaldas Reaganas dabartinėmis sąlygomis net nebūtų pelnęs savo partijos nominacijos. Taip J. Bidenas kalbėjo susitikime su jaunaisiais verslininkais Jungtiniuose Arabų Emyratuose

Praėjus vos dviem dienoms nuo R. Reagano našlės Nancy mirties, J. Bidenas pažymėjo, kad šiais laikais buvęs prezidentas neturėtų jokios galimybės siekti prezidento posto.

„Jeigu Ronaldas Reaganas būtų gyvas šiandien ir siektų nominacijos, jis lygiai taip pat negautų jos iš Respublikonų partijos kaip ir aš negaučiau“, – pasakė Demokratų partijos narys J. Bidenas.

Jis pridūrė, kad Amerikos politika tapo „smulkmeniška ir parsidavėliška“, tad amerikiečiai turi reikalauti pokyčių.

Pasak jo, nepopuliarūs bet būtini sprendimai bankams gelbėti per finansų krizę atvedė prie vis didėjančio pykčio.

Taip jis kalbėjo antradienį, kai Jungtinėse Valstijose rinkėjai Mičigano ir Misisipės valstijose balsuoja pirminiuose rinkimuose, kuriuose tarp respublikonų pirmauja Donaldas Trumpas, o tarp demokratų – Hillary Clinton.

Tuo tarpu Izraelyje J. Bideno atvykimo dieną būta išpuolių.

Vienas užpuolikas Tel Avive peiliu sužeidė 10 žmonių, vieną – mirtinai, sakė policija ir medikai.

Pasak policijos, iš pradžių tris žmones jis sužeidė Džafos uosto rajone, paskui nuėjo į vieną restoraną ir ten sužeidė keturis.

Izraelio medicinos tarnybos atstovas Davidas Adomas nurodė, kad per šį išpuolį buvo sužeisti devyni žmonės, vienas žuvo. Pasak policijos, į užpuoliką buvo šauta, bet apie jo būklę ir tapatybę žinių dar negauta.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (9)