Policija pranešė, kad ugniagesiai papuolė į pasalą. Buvęs kalinys padegė namą ir automobilį specialiai, kad atvyktų gelbėtojai.Du ugniagesiai atvyko gaisrine, o du – savo automobiliais. Vienam iš jų pavyko pabėgti, nors jis jau buvo sužeistas, likę trys liko šaudymo vietoje, kol atvyko policija. Pašauti ugniagesiai gydomi ligoninėje ir turėtų greitai pasveikti.

Gaisras įsiplieskė apie 6-tą valandą ryto vietos laiku. Policijai teko evakuoti šalia gyvenančius žmones. Pastarieji buvo išvežti šarvuotu automobiliu.

Šaudęs vyras po incidento buvo rastas negyvas.Kol kas nėra aišku, kaip jis žuvo. Spėjama, kad šaulys nusišovė.

Tik po to, kai policija apžiūrėjo įvykio vietą ir įsitikino saugumu, ugniagesiai galėjo grįžti prie darbo ir toliau gesino ugnį. Gaisro metu sudegė keturi namai ir keturi automobiliai.

„Šie žmonės nemiega naktį, kad gesintų gaisrus. Jie tikrai negalėjo tikėtis, kad į juos pradės šaudyti“, - savo širdgėlą liejo Vebsterio policijos vadas.

Spėjama, kad ši nauja tragedija gali apsunkti debatus tarp šaunamojo ginklo įsigijimo kontrolės griežtinimo šalininkų ir priešininkų, kurie įsiplieskė po tragedijos Konektikuto valstijos mokykloje.

Po incidento Niujorko valstijos vyriausiasis prokuroras patikino, kad kartu su kolegomis padarys viską, kad ginklai nebeatsidurtų pavojingų žmonių rankose.

Hiustono mieste pirmadienį įvyko dar vienas incidentas – kelių policininką nušovė jo sustabdytas vairuotojas.