Politikai kalbėjosi telefonu praėjus dienai po to, kai Pchenjanas į Japonijos jūrą paleido balistinę raketą. Analitikų teigimu, raketos paleidimas – įspėjimas prieš D. Trampo susitikimą su Kinijos prezidentu Xi Jinpingu. Susitikimo metu didžiausias dėmesys turėtų būti skiriamas Šiaurės Korėjos grėsmei aptarti.

„D. Trumpas aiškiai nurodė, kad Jungtinės Valstijos ir toliau stiprins sugebėjimus atgrasinti, apsiginti save ir sąjungininkes įvairiomis karinėmis priemonėmis. Prezidentas pabrėžė, kad Jungtinės Valstijos remia savo sąjungininkes Japoniją ir Pietų Korėją Šiaurės Korėjos grėsmės akivaizdoje“, – teigiama Baltųjų rūmų pranešime.

Kiek anksčiau JAV lyderis pareiškė, kad JAV „išspręs“ Šiaurės Korėjos branduolinės grėsmės problemą su arba be Kinijos pagalbos.

„Jei Kinija nepadės susitvarkyti su Šiaurės Korėja, mes tai padarysime vieni“, – interviu Jungtinės Karalystės laikraščiui „Financial Times“ sakė D. Trumpas.

Kinijos prezidentas Xi Jinpingas balandžio 6-7 dienomis Floridos kurorte susitiks su Jungtinių Valstijų prezidentu. Tai bus pirmasis asmeniškas abiejų prezidentų susitikimas.

Kinijos užsienio reikalų ministerijos atstovo teigimu, prezidentai susitiks kurorto viloje „Mar-a-lago“. Tai tas pats Floridos kurortas, kuriame JAV prezidentas vasarį susitiko ir golfą žaidė su Š. Abe.