Naujausius įtarimus paviešino internetinio puslapio "The Intercept" administratorius Glennas Greenwaldas, praeityje skelbęs ir daugiau E. Snoudeno nutekintų dokumentų.

„NSA ir FTB slapta sekė žymių Amerikos musulmonų elektroninį susirašinėjimą (...) vadovaujantis slaptomis procedūromis užsienio šnipams ir potencialiems teroristams identifikuoti“, - rašoma „The Interceptor“ žinutėje.

Anot G. Grynvaldo, tarp sekamųjų buvo tų pačių saugumo tarnybų darbuotojų, advokatų, teisininkų, akademikų ir vyriausybės tarnautojų. NSA ir Teisingumo departamento atstovai netruko pareikšti, kad JAV piliečių sekimas vykdomas tik esant rimtiems įtarimams.

„Visiškai neteisinga manyti, kad JAV žvalgybos agentūros politikus, religinių konfesijų atstovus ar aktyvistus stebi vien todėl, kad šie nesutinka su viešąja politika, kritikuoja vyriausybės darbą ar egzistuojančias konstitucines teises“, - rašoma bendrame abiejų institucijų pranešime.

Pasirodžius naujiems kaltinimams, Baltieji rūmai dar kartą nurodė peržiūrėti JAV žvalgybos politiką.

„Vos gavę informacijos, Baltieji rūmai nurodė Nacionalinės žvalgybos direktoriui nedelsiant imtis visų reikiamų priemonių vertinant žvalgybos bendruomenės politiką, atrankos standartus ir direktyvas dėl tolerancijos skatinimo, - pranešė prezidento administracijos atstovė saugumo klausimais Caitlin Hayden. - Rasinių ar etninių stereotipų buvimas, užgaulios pastabos ir kita panaši kalba nėra priimtina“.