Senate Baltų sambūris dabar vienija 10 senatorių, arba dešimtadalį visų Senato narių. Pernai spalį Senato Baltų sambūryje buvo 5 nariai.

Atstovų rūmuose Baltų sambūris dar gausesnis - dabar jame yra 66 kongresmenai, arba 15 proc. visų Atstovų rūmų narių. Spalį Atstovų rūmų Baltų sambūryje buvo 57 kongresmenai.

Apie tai BNS pranešė Lietuvos ambasada Vašingtone.

Per dvejus Baltų sambūrių veiklos metus Senate ir Atstovų rūmuose jų narių nuolat daugėjo. Pastebimas pastarojo pusmečio pagausėjimas iš dalies siejamas su rudenį JAV vyksiančiais parlamentiniais rinkimais ir kandidatų siekimu užsitikrinti išeivijos iš Rytų Europos balsus.

Be to, į Baltų sambūrius ateina senatoriai ir kongresmenai, turintys tą pačią, kaip Baltijos šalys, NATO plėtros viziją.

Prie Baltų sambūrių gausėjimo taip pat prisideda aktyvi Lietuvos ambasados Vašingtone veikla bei intensyvūs Lietuvos parlamentarų kontaktai su kongresmenais ir senatoriais.

Atstovų rūmų Baltų sambūryje yra net 12 Užsienio reikalų komiteto, 6 svarbaus užsienio paramą skirstančio Asignavimų komiteto, 4 Ginkluotųjų pajėgų komiteto nariai.

Sambūryje yra du komitetų pirmininkai - Žvalgybos komiteto pirmininkas Porter J. Goss ir Respublikonų politikos Atstovų rūmuose komiteto pirmininkas Christopher Cox.

Manoma, kad dabartiniai Baltų sambūrio nariai Doug Bereuter arba Sam Gejdenson po rinkimų vadovaus Atstovų rūmų Užsienio reikalų komitetui.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją