Pasak jo, trečiadienį vakare ir vėliau naktį per tuos protestus buvo sužeisti devyni civiliai, vieno žmogaus būklė kritinė – jis buvo peršautas.

Policija tvirtino, kad pareigūnai nešaudė ir kad minėtą auką pašovė kažkoks civilis.

Vieni demonstrantai daužė langus, kiti svaidė į policininkus įvairius daiktus, stovėjo užsilipę ant automobilių. Policijai paleidus ašarines dujas, protestuotojai pradėjo bėgti.

Vėliau Pietų Karolinos gubernatorius paskelbė nepaprastąją padėtį.

Smurtas Šarlotėje prasiveržė antradienio vakarą, kai policija anksčiau tą dieną nušovė 43 metų juodaodį Keithą Lamontą Scottą vieno daugiabučių komplekso automobilių stovėjimo aikštelėje.

Ketvirtadienį per spaudos konferenciją K. Putney sakė, kad ketinama nušautojo artimiesiems parodyti to incidento vaizdo įrašus, bet jie nebus viešinami.

Pasak K. Putney įraše nėra aiškaus vaizdo, kad K. L. Scottas būtų į ką nors nukreipęs ginklą.

Šis įrašas galėtų padėti numalšinti policininkų ir gyventojų priešpriešą – pareigūnais tvirtina, kad K. L. Scottas nevykdė jų kelis kartus kartotos komandos mesti ginklą, o gyventojai tikino, kad jis buvo beginklis.

Žmonės sakė, kad K. L. Scottas laikė rankoje tik knygą ir kad jis buvo neįgalus dėl smegenų pažeidimo.

Kol kas nežinoma, ką užfiksavo trijų pareigūnų turėtos vaizdo kameros, kai buvo šaudoma.

Į K. L. Scottą šovęs civilius rūbus vilkėjęs pareigūnas Brently Vinsonas kameros neturėjo; jis dabar nušalintas nuo pareigų, kol vyksta tyrimas.