Rinkėjai Marikopos apygardoje buvo priversti laukti labai ilgai, kol galės išreikšti savo valią pirminiuose rinkimuose, tačiau kai kurie neišlaukė ir išvyko. Antradienį kai kuriuose apygardos balsavimo punktuose rinkėjai laukė iki penkių valandų.

Gubernatorius Doug Ducey pareiškė, kad tokios eilės nepriimtinos: „Rinkimų pareigūnai privalo įvertinti, kas vyko blogai, ir užtikrinti, kad tai daugiau nepasikartotų ateityje“, – savo „Twitter“ paskyroje rašė gubernatorius.

Marikopos apygardoje balsavimo teisę turi 1,2 mln. rinkėjų, bet apygardoje buvo tik 60 balsavimo punktų. Teigiama, kad nuspręsta sumažinti balsavimo punktų skaičių, kad būtų sutaupyta pinigų.

Demokratų partijos kandidatas į prezidentus Bernie Sanders pareiškė, kad tokios eilės „daro gėdą“, ir išreiškė susirūpinimą, kad ilgos eilės gali pakenkti balsavimui ir jo pasirodymui pirminiuose rinkimuose.

Finikso meras Gregas Stantonas teigė norįs, kad JAV teisingumo departamentas ištirtų, ar rinkimų pareigūnai teisėtai sumažino balsavimo punktų skaičių. JAV teisingumo departamentui rašytame laiške meras išreiškė nuomonę, kad valstybės įstatymų kūrėjai sukūrė „kultūrą, kurioje atimama teisė balsuoti“.