Komentuodamas pranešimus, jog S.Miloševičiaus rėmėjai atsisako pasitraukti iš Serbijos Vyriausybės, JAV Nacionalinės saugumo tarybos atstovas P.Dž.Kraulis (P.J. Crowley) tarptautinei žiniasklaidai pasakė, kad pati serbų liaudis turi spręsti, kas ją valdys, nors rinkimai aiškiai parodė, jog ji nusigręžė nuo S.Miloševičiaus ir jo sąjungininkų.

"Atėjo laikas kietosios linijos šalininkams pripažinti šį faktą ir leisti vykti perėjimui į demokratiją", - sakė atstovas.

Atsakingi JAV pareigūnai trečiadienį pabrėžė, jog tam tikro S.Miloševičiaus šalininkų priešinimosi nelaiko krize - tiek pasipriešinimas, tiek tam tikri susidūrimai ir trintis nesantys visiškai netikėti.

S.Miloševičiaus socialistų partijos atstovas trečiadienį pareiškė, kad Serbijos Vyriausybės ministrai ignoruos naujojo Jugoslavijos prezidento Vojislavo Koštunicos šalininkus ir toliau eis savo pareigas. Tuo tarpu naujasis prezidentas sakė neleisiąs, kad būtų blokuojamas Jugoslavijos atsivėrimas pasauliui.

Kalbėdamas apie dabartinę situaciją, V.Koštunica ketvirtadienį laikraštyje "International Herald Tribune" išspausdintame interviu pareiškė, jog pereinamajame etape "su savo draugais turi beveik tiek pat problemų kaip su savo priešais". Šiais duomenimis, kai kurie iš jį remiančios koalicijos narių skelbia su juo nesuderintus pareiškimus, neteisėtais būdais stengiasi užvaldyti tam tikras ministerijas ir įmones.

"Iš išorės atrodo, kad vyksta taikus ir demokratinis perėjimas, tačiau giliai verda vos kontroliuojamas ugnikalnis", - sakė V.Koštunica, pabrėždamas, jog negali pritarti viskam, kas šiomis dienomis vyksta Jugoslavijoje.