Buvęs televizijos realybės šou žvaigždė, dažnai rašantis savo „Twitter“ paskyroje, kuri turi 2 mln. daugiau sekėjų negu demokratų stovyklos favoritė Hillary Clinton, dominavo žiniasklaidos centre, nušviečiančiame 2016 metų prezidento rinkimų kampaniją, asmeniškai skambindamas į televizijos pokalbių laidas ir rengdamas spaudos konferencijas, kurios būdavo tiesiogiai transliuojamos visoje šalyje.

Niujorko nekilnojamojo turto magnatas, kuris kampanijos pradžioje buvo laikomas visišku autsaideriu, sutriuškino 16 savo varžovų per pirminių rinkimų kampaniją ir beveik neabejotinai taps Respublikonų kandidatu, o naujausios apklausos rodo, kad jis pagal populiarumą tik keliais procentiniais punktais atsilieka pagal H.Clinton.

Tačiau antradienį per spaudos konferenciją Niujorko dangoraižyje „Trump Tower“ D. Trumpas užsirūstino ant žurnalistų, kėlusių klausimų dėl jo pareiškimų, kad jis pernai per vieną vakarą Ajovoje surinko 6 mln. dolerių veteranais besirūpinančioms labdaros organizacijoms, kai atsisakė dalyvauti televizijos „Fox News“ organizuotuose respublikonų debatuose.

Numanomas respublikonų kandidatas į prezidentus tvirtino surinkęs 5,6 mln. dolerių ir įvardijo daugiau negu 40 labdaros organizacijų, kurioms buvo paskirstytos tos lėšos – įskaitant 1 mln. dolerių, kuriuos D. Trumpas asmeniškai skyrė organizacijai „Marine Corps – Law Enforcement Foundation“.

D.Trumpas piktinosi, kad žiniasklaida stengiasi rasti priekabių, užuot gyrusi jį už dosnumą, taip pat išreiškė viltį, kad tęsiant lėšų rinkimą ta suma taps didesnė negu 6 mln. dolerių.

„Spaudai reikėtų susigėsti, – priekaištavo jis. – Dar niekada nesu buvęs taip neigiamai nušviestas už tai, kad atlikau tokį gerą darbą.“

Milijardierius kreipėsi į vieną televizijos CNN politinių naujienų žurnalistą, vadindamas jį „tikru gražuoliuku“, o kreipdamasis į Tomą Llamasą, nušviečiančiu respublikonų kampaniją televizijoje „ABC News“, pareiškė: „Esi maitėda, nes žinai faktus – ir juos žinai labai gerai.“

„Savaitė turėtų būti įdomi“, – pakomentavo T.Llamasas savo „Twitter“ žinutėje.

D.Trumpas taip pat išvadino nevykėliu neokonservatorių savaitraščio „The Weekly Standard“ redaktorių Billą Kristolą, kuris yra jo įnirtingas kritikas.

Paklaustas, ar tokie jo santykiai su žiniasklaida būtų ir tada, jeigu jis užimtų Baltuosius rūmus, D.Trumpas atšovė: „Taip ir būtų.“ Jis taip pat atmetė bet kokias užuominas, kad turėtų būti mažiau įžeidus, jeigu siekia tapti valstybės vadovu.

„Ketinu toliau atakuoti žiniasklaidą, – sakė 69 metų verslininkas, penkių vaikų tėvas. – Man politinė žiniasklaida atrodo neįtikėtinai nesąžininga.“

Buvęs jūrų pėstininkas ir dabartinis respublikonų delegatas Naujojo Hampšyro valstijos Atstovų Rūmuose Alas Baldasaro (Alas Baldasaras) teisino D.Trumpą, užsidėjęs šio kandidato kampanijos kepuraitę.

„Manau, liberalioji žiniasklaida – aš su tuo susiduriu jau seniai – turi išsitraukti galvą sau iš užpakalio, susitelkti į tikras problemas“, – tikino jis.

D.Trumpas ne kartą yra užsipuolęs neva neobjektyvius žurnalistus savo „Twitter“ žinutėse. Ypatingo dėmesio sulaukė jo priešprieša su televizijos „Fox News“ laidų vedėja Megyn Kelly, kol jiedu susitaikė per vieną tiesioginį interviu, transliuotą anksčiau šį mėnesį.

Kovą dienraštis „The New York Times“ paskelbė, kad D.Trumpas uždirbo beveik 2 mlrd. dolerių iš žiniasklaidos jam rodomo dėmesio naujienų pranešimų ir komentarų apie jo kampaniją pavidalu – beveik triskart daugiau negu H.Clinton.