Netoli nuo kadenciją baigiančio JAV prezidento Baracko Obamos ir jo šeimos naujųjų namų esančiame prabangiame būste šeši miegamieji kambariai, o bendras namo plotas siekia 638 kvadratinius metrus. Kaip teigia šaltiniai, namas parduotas gruodžio mėn. už 5,5 mln. JAV dolerių (5,27 mln. eurų).

„Remiantis Kolumbijos apskrities registrų centro duomenimis, šis namas priklausė Danui Rapoportui ir jo žmonai Irinai, tačiau nei jis, nei jo sutuoktinė noro komentuoti būsto pardavimo faktą neišreiškė. Būsto įsigijimas – dar vienas požymis, liudijantis apie tai, kad I. Trump ir jos sutuoktinis Jaredas Kushneris užims svarbius postus D. Trumpo administracijoje.

„Jie abu atliko svarbų vaidmenį priešrinkiminėje kampanijoje, o pereinamuoju laikotarpiu jiems tenka neproporcingai didelė įtaka“, – rašo amerikiečių leidinys.

Rajone, kurį pasirinko sutuoktiniai, gyvena daugybė itin gerbiamų diplomatų ir garsių Vašingtono bendruomenės atstovų.

Buvęs namo savininkas D. Rapoportas – investicijų įmonės „Rapoport Capital“ savininkas, gimęs Latvijos sostinėje Rygoje, gyvenęs JAV, Prancūzijoje ir Rusijoje.

Vienas iš pagrindinių Rusijos opozicijos lyderio ir vieno didžiausių Rusijos prezidento Vladimiro Putino kritikų Aleksejaus Navalno padėjėjų Vladimiras Ašurkovas yra pavadinęs D. Rapoportą sėkmingu Maskvos finansininku, tapusiu vieno prabangiausių Rusijos sostinės naktinių klubų „Soho Rooms“ investuotoju.

Nuo 2010 m. jis palaiko A. Navalną. V. Ašurkovo teigimu, neseniai iš Vašingtono D. Rapoportas persikėlė gyventi į Kijevą, kur vadovauja akcijų fondui.

Vis tik jau dabar tiksliai žinoma, kad sutuoktiniai apžiūrėjo namus ir kituose išskirtiniuose rajonuose, tačiau išsirinko būstą trijų kilometrų atstumu nuo Baltųjų rūmų.