Vienoje Čikagos pokylių salėje, prie Baltųjų rūmų, potvynių nuplautose Niujorko gatvėse ir priešais televizorius visoje šalyje B.Obamos šalininkai džiaugsmingai šūkavo, šoko ir dainavo, laukdami savo didvyrio kalbos.

"Jaučiuosi, tarsi būčiau pakeitusi pasaulį! Kai ką padariau dėl savo gyvenimo, ir tai pakeitė pasaulį", - džiaugėsi 23 metų Jane Schumann, kuri dirbo B.Obamos internetinės rinkimų kampanijos skyriuje viename konferencijų centre Čikagoje.

"Labai didžiuojuosi savo prezidentu - negaliu nusakyti to žodžiais. Amerika juo tiki", - sakė mergina, kai B.Obamos šalininkų minios mojuojamos JAV vėliavos virto raudonos, baltos ir mėlynos spalvos jūra, o dėl didžiulio jaudulio bent du žmonės apalpo.

Prieš rinkimus apklausų rezultatai rodė, kad kandidatų galimybės labai panašios, ir daugelis tikėjosi, kad reikės ilgai laukti, kol paaiškės rezultatai. Tačiau svyruojančių valstijų žemėlapiui nusidažius mėlynai ir laimint B.Obamai, Amerikos demokratai pradėjo audringai švęsti pergalę.

Vašingtone daugybė žmonių susirinko prie Baltųjų rūmų, šokdami džigą ant savo automobilių ir skanduodami "Dar ketveri metai!"

Žmonės taip pat plūdo į Niujorko simboliu tapusią Taimso aikštę, vėl tapę laimingi po praeitą savaitę miestą nusiaubusios smarkios audros.

"O, Dieve! Esu labai susijaudinusi! Labai bijojau, kad atėjus (respublikonų kandidatui Mittui) Romney, jis nukirps visą finansavimą menui. O mes mylime meną", - sakė uždususi Brodvėjaus aktorė Jill Zaggo, nepabūgusi žvarbių orų ir prisidėjusi prie linksmybių.

Trumpa, tačiau pagarbą varžovui rodanti M.Romney kalba, kurioje jis pripažino pralaimėjęs rinkimus, nesulaukė didesnio Čikagoje švenčiančių demokratų šalininkų dėmesio, tačiau nuotaika ten buvo veikiau džiaugsminga, o ne smerkianti.

52 metų Paulas Eberly ir jo 14-metė dukra Sydney atskubėjo į suvažiavimų centrą "McCormick Place", kad užimtų savo vietą VIP vietas priešais B.Obamos tribūną po to, kai buvo paskelbti rezultatai.

"Tai istoriniai rinkimai", - pareiškė iš džiaugsmo švytintis P.Eberly.

"Nuostabu būti tarp visų šių žmonių, kovojančių dėl vieno tikslo", - pridūrė Sydney, įsikibusi tėvui į ranką.

Tuio tarpu Sheryl Siegel-Ross sakė, kad nelabai domisi politika, tačiau negalėjusi susilaikyti pagundai būti minioje, laukiančioje B.Obamos antrosios pergalės kalbos: "Esu tiesiog laiminga, kad pasaulis eina teisinga kryptimi."

54 metų Billas Milletas iš džiaugsmo pristigo žodžių.

"Esu toks kupinas džiaugsmo, kad negaliu to nusakyt, - sakė šis kompiuterių inžinierius, daugiau nei 400 valandų dirbęs savanoriu B.Obamos kampanijoje. - Tikėjomės, kad tai išties ilgai užtruks - štai kodėl pavėlavome."

30-metė Michelle Marshall sakė, kad didžiuojasi savo šalimi, priėmusia sprendimą judėti į priekį, o ne atgal. Ši mintis buvo vienas iš pagrindinių B.Obamos kampanijos šūkių.

Moteris buvo didžiulėje minioje Čikagos Granto parke 2008 metais, kai B.Obama buvo išrinktas pirmuoju JAV juodaodžiu prezidentu. Nors šis vakaras nebuvo toks istorinis kaip anuomet, M.Marshall sakė mananti, jog jo poveikis bus ne mažesnis.

"Man atrodo, kad prieš ketverius metus buvo pakylėjimas ir jaudulys. Šis vakaras veikiau yra palengvėjimo atodūsis, nes mes išties kartu judame teisinga kryptimi", - aiškino M.Marshall, dirbanti vienoje su badu kovojančioje organizacijoje.

Tačiau patenkinti buvo ne visi. Kaip ir buvo galima tikėtis, M.Romney palaikantys konservatyvių pažiūrų rinkėjai ir respublikonų šalininkai buvo prislėgti susiklosčiusio balsų skirtumo Rinkikų kolegijoje, bet buvo nusivylusių ir kairiajame sparne.

Niujorke džiūgaujančios minios pakraštyje nedidelis būrys antikapitalistinio judėjimo "Užimkime Volstritą" (Occupy Wall Street) aktyvistų skandavo: "Mes norime tikrų pokyčių!"

"Obama yra mažesnė iš dviejų blogybių. Tačiau tai daug nepakeis, kad turi politinę santvarką, kurioje dominuoja pinigai", - burbėjo studentas aktyvistas Jesse'as Marcusas, pažymėjęs, kad ši rinkimų kampanija kainavo 6 mlrd. dolerių.

B.Obamos pergalę švenčia įvairiuose pasaulio kampuose

JAV prezidento rinkimų rezultatai, lėmę pergalę Barackui Obamai, paskatino švęsti jo gerbėjus įvairiuose pasaulio kampuose. Tarp jų ir netikra prezidento močiutė Kenijoje, menininkai ir paprasti žmonės.

Štai Indijos Puri paplūdimyje, esančiame maždaug 70 kilometrų nuo šalies rytuose esančio Bubanešvaro miesto, dviratininkai žavisi antrai kadencijai JAV prezidentu perrinkto Baracko Obamos skulptūra, kurią iš smėlio pagamino menininkas Sudarshanas Pattnaikas.

Antrai kadencijai perrinkto JAV prezidento Baracko Obamos netikra močiutė Sarah Obama lapkričio 7-ąją dieną Kenijos vakarinėje dalyje esančiame Kogelo kaimelyje dalijosi įspūdžiais su savo šeimos nariais. Šeima stebi spaudos konferenciją, surengtą B. Obamai laimėjus prezidento rinkimus. Indijoje studentai džiugiai sutiko žinią, jog JAV prezidentu antrai kadencijai perrinktas Barackas Obama.

Įspūdingą renginį belaukiant Amerikos prezidento rinkimų rezultatų garsiajame Naujojo Delio „Imperial Hotel“ viešbutyje surengė JAV diplomatinė atstovybė Indijoje. JAV pilietė Indijos Mumbajaus mieste noriai pozuoja fotografams. Tiesioginės televizijos transliacijos metu ji ką tik sužinojo Amerikos prezidento rinkimų rezultatus, kur pergalę po sunkios rinkiminės kovos švenčia demokratas Barackas Obama.

„Obama Onsen“ karštųjų versmių kurorto, esančio Japonijos Nagasakio prefektūroje, darbuotojai ir jų artimieji lapkričio 7-ąją džiugiai sveikina Baracko Obamos lėlę. B. Obama po sunkios rinkiminės kovos buvo antrai kadencijai JAV prezidentu.

Niujorko aikštėje „Time square“ M.Romnio nemėgstantis rinkėjas plaikstėsi su kandidatą pajuokiančiu apdaru.