Ši juoda portugalų vandens šunų veislės atstovė gyvens kartu kitu JAV pirmosios šeimos keturkoju augintiniu – tos pačios veislės šunimi Bo.

„Sunny yra tobula Bo sesutė – kupina energijos ir labai prieraiši, o pirmoji šeima išrinko jai šį vardą, atitinkantį jos džiaugsmingą charakterį“, – sakoma Baltųjų rūmų tinklaraštyje paskelbtame pranešime.

Sunny anglų kalba reiškia „saulėtoji“.

Bo tapo Obamų augintiniu tuojau po to, kai jie persikėlė į Baltuosius rūmus 2009 metais. Tokiu būdu prezidentas išpildė pažadą, duotą savo dukroms tą 2008 metų vakarą, kai jis buvo išrinktas šalies vadovu.

Iki šiol Bo jautėsi šiek tiek vienišas, sakoma pranešime, kurį paskelbė pirmosios ponios Michelle Obamos atstovė Hannah August.

„Taigi, Bo dabar ne vien padeda atlikti oficialias pareigas, bet ir įgijo svarbų vyresniojo brolio vaidmenį!“ – pridūrė atstovė.

Prie Baltųjų rūmų pranešimo buvo pridėta nuotraukų ir netgi vaizdo įrašas su muzika, kuriame maždaug metų amžiaus kalytė matoma žaidžianti prezidento rezidencijos Pietinėje pievelėje su savo nauju gauruotu draugu.

Kai pirmoji šeima pradėjau auginti Bo, Obamos paaiškino, kad išsirinko portugalų vandens šunį, nes jų jaunesnioji dukrelė – 12-metė Sasha yra alergiška, o šios veislės šunų kailis retai sukelia neigiamą reakciją.