Tokius įspėjimus D. Trumpas pareiškė po to, kai Pchenjanas paskelbė planus JAV Guamo teritorijos link paleisti keturias balistines raketas.

Tuo tarpu JAV gynybos sekretorius Jamesas Mattisas įspėjo, kad ginkluotas konfliktas su Šiaurės Korėja būtų „katastrofiškas“, bet neva diplomatija duoda vaisių.

Nepaisant to, kad JAV prezidentas įspėjo Šiaurės Korėją geriau negrasinti JAV, nes šalis atsakys „ugnimi ir įniršiu“, ketvirtadienį kalbėdamas jis pareiškė, neva jo pareiškimai Šiaurės Korėjos atžvilgiu nėra pakankamai griežti. Politikas taip pat kaltino buvusias JAV administracijas buvus pernelyg neryžtingomis Šiaurės Korėjos atžvilgiu ir išbarė artimiausią Pchenjano sąjungininkę Kiniją, teigdamas, kad šalis galėtų daryti daug daugiau.

„Aš jums pasakysiu, Šiaurės Korėja geriau turėtų bendradarbiauti arba atsidurs tokioje bėdoje, kokioje buvo atsidūręs tik nedaugelis kitų šalių“, - sakė prezidentas ir pridūrė, kad JAV visados svarstys derybų galimybę.

Šiaurės Korėja atmetė JAV grasinimus pavadindama juos „nesąmonėmis“.

Įtampa tarp abiejų šalių išaugo pastarosiomis savaitėmis, Šiaurės Korėjai atlikus du tarpžemyninių balistinių raketų bandymus. Jungtinės Tautos (JT) neseniai pritarė tolesnėms ekonominėms sankcijoms Pchenjanui dėl jo branduolinių ginklų programos.

Australijos ministras pirmininkas Malcolmas Turnbullas pareiškė, kad jo šalis yra visiškai pasiruošusi prisijungti prie karo prieš Šiaurės Korėją, grasinančią suduoti smūgį JAV Guamo teritorijai.