Prezidentas trečiadienį dalyvavo aukščiausio lygio susitikime Lisabonoje su Europos Sąjungos lyderiais ir, prieš išskrisdamas iš Portugalijos, vedė Artimųjų Rytų taikos derybas su Izraelio ministru pirmininku Ehudu Baraku.

Po pokalbio su E. Baraku B. Clintonas pranešė kitą savaitę siunčiantis valstybės sekretorę Madeleine Albright (Madleną Olbrait) susitikti su Izraelio ir palestiniečių vadovais ir dar kartą paraginti sudaryti taikos sutartį.

Berlyne B. Clintonas aptars planuojamą JAV raketinės gynybos sistemą, kuri, Europos vertinimais, gali sugriauti egzistuojančių tarptautinių nusiginklavimo sutarčių balansą. B. Clintonas trečiadienį teigė norintis pasidalyti technologijų pasiekimais.

Prezidentas penktadienį dalyvaus viršūnių susitikime su Vokietijos vidurio kairės lyderiais, be to, jam bus įteiktas prestižinis apdovanojimas už nuopelnus Europos vienybei ir taikai. Manoma, kad JAV vadovas su Vokietijos valdžia aptars keblią JAV piliečių, kuriems Vokietijos teismai neleidžia rūpintis savo vaikais Vokietijoje, padėtį.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją