„Ambasadoriaus paskyrimas - protingas žingsnis normalesnių ir produktyvesnių santykių tarp abiejų šalių link“, - pranešime teigė JAV prezidentas Barackas Obama

B. Obama ir Kubos prezidentas Raulis Castro pagerėjimą santykiuose paskelbė 2014 metų gruodį. Diplomatinius santykius abi šalys atkūrė 2015 metų liepą.

Nesantaikai tvyrojus beveik pusę šimtmečio, nuo to laiko Vašingtonas ir Havana, kad pagerintų santykius, ėmėsi kadaise neįsivaizduojamų veiksmų. Tokiu būdu JAV lyderis B. Obama vyko su vizitu į Kubą ir sušvelnino dalį embargo, kurį JAV įvedė Kubai 1962 metais. Be kita ko, vėl vykdomi skrydžiai, o kruiziniai laivai gali plaukti iš Majamio į Havaną.

Tokios JAV kompanijos, kaip „Airbnb“ ir „Netflix“, jau veikia Kuboje, o viešbučių grupė „Starwood“, kurią praėjusią savaitę įsigijo viešbučių tinklas „Marriott International“, pernai birželį atidarė Havanoje viešbutį.

Dž. De Laurentisas anksčiau dirbo Bogotoje ir Jungtinėse Tautose (JT).

Tačiau ambasadoriaus paskyrimui turi pritarti Senatas, ir manoma, kad Kongrese bus pareikštas didelis pasipriešinimas. Bet kuris senatorius gali anonimiškai paprieštarauti paskyrimui.