Įtariamasis pirmadienio vakarą Lietuvos laiku jau buvo sulaikytas policijos pareigūnų, praneša „Sky News". Sulaikytasis buvo suimtas po susišaudymo su pareigūnais. Nepatvirtintais duomenimis, jis buvo pašautas į petį. Per susišaudymą taip pat nukentėjo ir keli pareigūnai.

Per CNN televiziją rodyta, kaip sužeistas įtariamasis, paguldytas ant neštuvų, įkeliamas į greitosios medicinos pagalbos mašiną.

Pro bintą ant A. K. Rahamio dešiniosios rankos sunkiasi kraujas, jis pats varto galvą į šonus, akys atviros, dalį kūno dengia antklodė.

Per susišaudymą kliuvo ir dviem policininkams, sakė kaimyninio Elizabeto miesto meras.

„Ponas Rahami šiuo metu yra areštuotas. Tai įvyko Elizabet gatvėje Lindeno mieste“, – sakė CNN Elizabeto meras Chrisas Bollwage'as.

„Vienam Lindeno policininkui šauta į krūtinę, kitam – į ranką. Ponas Rahami taip pat peršautas“, – pridūrė meras.

Pasak Naujojo Džersio policijos, 28-erių A. K. Rahamio ieškota norint apklausti dėl sprogimo Sisaido Parke JAV jūrų pėstininkų labdaros bėgimo trasoje bei sprogimo Manhatano Čelsio rajone, kur 29 žmonės buvo sužeisti.

Federaliniai tyrėjai buvo paskelbę 28-erių A. K. Rahamio nuotrauką, kurioje matyti rudaplaukis vyras, rudomis akimis, rudabarzdis; nurodyta, kad jis esąs iš Elizabeto, miestelio greta Niuarko tarptautinio oro uosto.

Milijonams niujorkiečių išsiuntinėtose žinutėse FTB perspėjo, kad tas žmogus „gali būti ginkluotas ir pavojingas“. Tuo metu Niujorke prezidentas Barackas Obama (Barakas Obama) kartu su kitų pasaulio šalių lyderiais dalyvauja JT Generalinėje Asamblėjoje.

Teisėsaugos pareigūnai pranešė tiriantys, ar A. Rahamio veiksmus paskatino tarptautinės sukarintos grupuotės, ar užsitęsęs konfliktas jo tėvynėje. Teismo įrašai rodo, kad Rahamio šeima turi ryšių su Afganistanu.

Niujorko policijos departamento atstovas J. Peteris Donaldas apie operacijos eigą pranešė „Twitter“ svetainėje. Pranešimas pasirodė po to, kai pareigūnai suėmė nemažai asmenų, siejamų su sprogdinimu, o jų kolegos Naujajame Džersyje neutralizavo nemažai savadarbių sprogmenų, aptiktų geležinkelio stotyje.