Gana atvirose nuotraukose, kurios buvo paskelbtos slaptoje, vėliau uždarytoje „Facebook“ paskyroje, buvo nufotografuotos jūrų pėstininkės ir kitos išsirenginėjančios moterys.

Apie kai kurias nuotraukose įamžintas moteris buvo rašomi nešvankūs komentarai svetainėje „Marines United“.

„Jūrų pėstininkai yra labai susirūpinę dėl įtarimų, susijusių su užgauliais komentarais internete ir dalinimusi nešvankiomis nuotraukomis „Marines United“, uždaroje paskyroje“, – sakoma JAV jūrų pėstininkų pareiškime.

„Toks elgesys gniuždo moralę, naikina pasitikėjimą ir žemina asmenis. Jūrų pėstininkų pajėgos netoleruoja tokio elgesio, kuris kenkia jų pagrindinėms vertybėms“, – nurodoma jame.

Šį įvykį tiria Karinių jūrų pajėgų baudžiamųjų tyrimų tarnyba (NCIS), kadangi jūrų pėstininkai priklauso Karinėms jūrų pajėgoms.

„NCIS aiškinasi, kas skelbia atviras nuotraukas be fotografuotų asmenų sutikimo, nes tai gali būti laikoma sunkiu nusikaltimu. Bet NCIS nekomentuoja atliekamo tyrimo detalių“, – sakoma tarnybos pranešime.

Kaip pranešė „Fox News“, uždara paskyra „Marines United“ galėjo naudotis dabartiniai ir buvę JAV jūrų pėstinininkai, karinio jūrų laivyno nariai ir britų jūrų pėstininkai vyrai.

Už kariuomenę atsakingo JAV Kongreso komiteto vadovas minėtą interneto svetainę pavadino „nepriimtina“.

„Toks elgesys su kolegomis jūrų pėstininkais kelia susirūpinimą, – sakė Atstovų rūmų gynybos komiteto pirmininkas Macas Thornberry. – Tokio pobūdžio žeminantis elgesys yra visiškai nepriimtinas“.

„Tikiuosi, kad jūrų pėstininkai išsamiai ištirs šį reikalą, o tie, kurie jame sąmoningai dalyvavo, sulauks atitinkamo įvertinimo“, – pareiškė jis.