Tūkstančiai keliautojų dėl atšauktų skrydžių įstrigo oro uostuose, tarp jų – Atlantoje ir Niujorke, o elektros neturi beveik 800 tūkst. namų ir kompanijų, daugiausia – Džordžijoje, Šiaurės Karolinoje ir Pietų Karolinoje.

Stingdantis šaltis rytinių valstijų negaili nuo metų pradžios. Televizijos ir meteorologai sunkias oro sąlygas vadina „sniegamagedonu“, „neįsivaizduojamomis“ ir „istorinėmis“.

CNN pranešė, kad žuvo mažiausiai 10 žmonių, o „CBS News“ paskelbė, kad dėl oro sąlygų žuvo mažiausiai 11 žmonių.

„Stiprėjanti žemo slėgio sritis ketvirtadienį priartės prie rytinės pakrantės, atnešdama ... žiemišką orą iš pietryčių į Naująją Angliją (šiaurės rytuose)“, - nurodė Nacionalinė meteorologijos tarnyba.

Didžiulė audra, kuri paveikė maždaug 100 mln. žmonių 20-yje valstijų, smogė trečiadienį, o jau ketvirtadienį Nacionalinė meteorologijos tarnyba įvairiose valstijose paskelbė perspėjimus ir patarė žmonėms nesirodyti „pavojinguose“ keliuose.

Anksčiau prezidentas Barackas Obama paskelbė nepaprastąją padėtį Džordžijoje ir Pietų Karolinoje, kad būtų galima skirti federalinius išteklius kovai su audros padariniais.

Interneto svetainė „FlightAware“ pranešė, kad oro bendrovės trečiadienį atšaukė mažiausiai 3,7 tūkst., o ketvirtadienį – dar 4,5 tūkst. skrydžių, tarp jų – daug skrydžių į Niujorką, Atlantą, Filadelfiją, Vašingtoną ir iš jų.