JAV sostinės policijos vadovas Peteris Newshamas sakė, jog šie pareigūnai gegužės 16 dienų užpuolė kurdų ir amerikiečių protestuotojus netoli Turkijos ambasadoriaus rezidencijos. Šis incidentas įvyko po JAV ir Turkijos prezidentų susitikimo Baltuosiuose rūmuose.

Policija teigia, jog devyni pareigūnai yra turkų prezidento Recepo Tayyipo Erdogano sargybiniai, o likę trys - policijos pareigūnai.

„Jungtinėse Valstijose, ypač Kolumbijos apygardoje, mes saugome galimybę taikiai protestuoti, nes tai yra šventa teisė“, - sakė P. Newshamas.

„Mums nerūpi kokios jūsų pažiūros, ką jūs palaikote ir ko nepalaikote“, - pridūrė jis.

Įtariama, jog turkų pareigūnai sužeidė devynis asmenis.

R. T. Erdoganas sprendimą pasmerkė

Turkijos prezidentas Recepas Tayyipas Erdoganas pasmerkė Jungtinių Valstijų sprendimą išduoti 12 arešto orderių jo apsaugos darbuotojams.

„Mes politiškai ir teisiškai kovosime“ prieš šiuos orderius, Ankaroje sakė prezidentas.

Turkijos lyderis apkaltino JAV policiją, kad ši leido teroristams dalyvauti prieš jį nukreiptuose protestuose.

Vašingtono policijos vadovas Peteris Newshamas sakė, jog 12 turkų pareigūnų gegužės 16 dienų užpuolė kurdų ir amerikiečių protestuotojus netoli Turkijos ambasadoriaus rezidencijos. Šis incidentas kilo po JAV ir Turkijos prezidentų susitikimo Baltuosiuose rūmuose.

Policija teigia, jog devyni pareigūnai yra Turkijos prezidento sargybiniai, o likę trys - šios šalies policijos pareigūnai.

Įtariama, jog turkų pareigūnai sužeidė devynis asmenis.