Tuo tarpu vienas Pakistano senatorius šį žingsnį pavadino neprotingu ir tikriausiai dar labiau padidinsiančiu įtampą tarp abiejų šalių.

Pakistanas - vienas iš pagrindinių JAV paramos gavėjų, o lėšų sulaikymas, apie kurį buvo pranešta, sudaro tik nedidelę dalį milijardų dolerių vertės civilinės ir karinės paramos sraute, kuris kasmet pasiekia Islamabadą.

Tačiau tikėtina, kad parama gali būti dar labiau apkarpyta.

Kai per gegužę surengtą slaptą amerikiečių karių reidą Pakistane buvo nukautas tarptautinio teroristų tinklo "al Qaeda" lyderis Osama bin Ladenas, Jungtinėse Valstijose vis dažniau pasigirsdavo raginimų nubausti Islamabadą dėl nesugebėjimo imtis priemonių prieš kovotojų grupuotes arba netgi dėl joms teikiamos pagalbos,

Pakistano Senato užsienio ryšių komiteto pirmininkas Salimas Saifullah perspėjo, kad jau pašliję santykiai su Vašingtonu gali dar labiau pablogėti po pastarojo JAV Senato ir Kongreso sprendimo.

"Nemanau, kad šis žingsnis protingas. Jis gali pakenkti ryšiams. Vietoje jo turėtų būti pastangos stiprinti bendradarbiavimą. Neįžvelgiu, kad iš to išeitų kas nors gera", - S.Saifullah sakė naujienų agentūrai "Reuters".