Pareigūnas sakė, kad naujas derybų ratas tarp JAV valstybės sekretoriaus Johno Kerry ir Rusijos užsienio reikalų ministro surengtas Didžiojo dvidešimtuko (G-20) susitikimo Hangdžou mieste kuluaruose, baigėsi nepasiekus jokio susitarimo.

Sekmadienį tikėtasi, kad šalims pavyks sudaryti susitarimą, galintį atverti kelią teikti pagalbą kovų krečiamo Alepo miesto civiliams gyventojams ir apriboti Rusijos bei Sirijos režimo pajėgų vykdomą bombardavimą, tačiau derybos žlugo.

Amerikiečių pareigūnai kaltino Rusiją, kad ji pakeitė poziciją jau anksčiau sutartais klausimais, o Vašingtonas atsisakė juos peržiūrėti.

Kaip jau nekart buvo per šį penkerius metus trunkantį kruviną konfliktą, kuris jau nusinešė apie 300 tūkst. gyvybių, o milijonus žmonių privertė palikti savo namus, derybininkų diskusijos atrodė vienu žingsniu atsiliekančios nuo naujausių įvykių Sirijoje.

Sirijos vyriausybės pajėgos apsupo sukilėlių kontroliuojamus Alepo rajonus ir atnaujino brutalią apsiaustį.

Alepas anksčiau buvo pagrindinis Sirijos ekonomikos variklis, bet buvo visiškai nuniokotas per šį karą, prasidėjusį 2011 metų kovą nuo protestų prieš prezidento Basharo al Assado vyriausybę.

Kuluaruose prasidėjo B. Obamos ir V. Putino derybos

JAV prezidentas Barackas Obama ir Rusijos vadovas Vladimiras Putinas pirmadienį pradėjo tiesiogines diskusijas Kinijoje vykstančio Didžiojo dvidešimtuko (G-20) kuluaruose, pranešė Baltieji rūmai, nors abiem šalims keliomis valandomis anksčiau nepavyko susitarti dėl pastangų išspręsti konfliktą Sirijoje.

„Prezidentas dalyvauja atskirame susitikime su Rusijos prezidentu Putinu“, – sakė JAV Nacionalinio saugumo tarybos atstovas Nedas Price'as.

„Tikimės vėliau šiandien pateikti papildomų detalių apie jų diskusijas“, – pridūrė jis.