"Manau jog visiškai įmanoma, kad mes sutarsime dėl mažesnio raketų skaičiaus mūsų, taip pat jų arsenale. Manau, taip pat svarbu, kad būtų mažiau kovinių galvučių", sakė B. Clintonas. Pasak jo, tarp raketų ir kovinių galvučių yra skirtumas. Prezidento manymu, nedera grįžti prie labai pavojingų raketų su keliomis kovinėmis galvutėmis.

Jis nenurodė, iki kokio lygio abi šalys gali sumažinti savo arsenalus.

Praėjusią savaitę Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas užsiminė, kad Maskva nori tartis dėl dar didesnio savo branduolinio arsenalo sumažinimo, negu dabar svarstomas pasiūlymas sumažinti iki 1 500 kovinių galvučių. B. Clintonas nenorėjo smulkiau aptarti šios iniciatyvos, palikdamas sprendimą dėl jos savo įpėdiniui.

Savo interviu B. Clintonas pareiškė, jog visa "gudrybė" bus įtikinti Rusiją, Kiniją ir kitas PGS neigiamai vertinančias šalis, kad joms pačioms naudinga sukurti sistemą, kuri gins nuo valstybių piktadarių raketų tiek jas, tiek kitas šalis, nuogąstauančias dėl savo saugumo.

Anksčiau šiais metais B. Clintonas nutarė kol kas atidėti PGS kūrimo planus, palikdamas sprendimą šiuo klausimu savo įpėdiniui.

"Jeigu egzistuotų technologija, kuri mums suteiktų tvirtą įsitikinimą, jog bus užkirsta galimybė atskrieti į šalį vienai, dviem, penkioms ar dešimt raketų, tai būtų sunku pateisinti jos nekūrimą", sakė B. Clintonas.