Keli vaikai centre „KinderCare“ Vinter Parke netoli Orlando patyrė „labai sunkius“ sužeidimus, sakė kelių policijos atstovė Wanda Diaz.

Sužeisti vaikai buvo nuvežti į regiono ligonines, o vienas jų vėliau mirė.

Policija pradėjo šią tragediją sukėlusio padidinto pravažumo automobilio savininko, kuris pabėgo iš įvykio vietos, paiešką.

Pareigūnai neskelbia detalių apie žuvusią mergaitę, bet tas priežiūros centras yra skirtas vaikams nuo pusantro mėnesio iki 12 metų, sakoma jo interneto svetainėje.

Įvykio vietoje, į kurią atskubėjo tėvai, Orindžo apygardos merė Teresa Jacobs (Teresa Džeikobs) sakė: „Ir toliau melskitės už juos ... Drauge rasime tą, kas už tai atsakingas“.

Vieno vaiko motina, 39 metų Evette Rivera (Ivet Rivera), sakė, kad matė „didžiulę skylę“ pastato šone. Viduje tuo metu buvo daugiau kaip 50 vaikų, nurodė ugniagesių atstovas Johnas Mulhallas (Džonas Malhalas).

W.Diaz spaudos konferencijoje sakė, kad nelaimė įvyko sidabrinės ar pilkos spalvos automobiliui „Dodge Durango“ įsirėžus į kitą automobilį, kuris rėžėsi į vaikų priežiūros centrą. Tada „Dodge Durango“ nulėkė tolyn.

Pareigūnai vėliau sakė, kad rado tą automobilį ir ieško jo vairuotojo.

Tas padidinto pravažumo automobilis yra užregistruotas 28 metų vyro, kuris 2010 metais buvo nuteistas trejus metus kalėti už kokaino kontrabandą, vardu. Jis buvo areštuotas 2009 metų gegužę ir į laisvę išėjo 2012 metų rugsėjį.

Pranešimai apie sužeistų vaikų skaičių yra nevienodi. Policija iš pradžių pranešė, kad buvo sužeista 11 vaikų, o ugniagesiai buvo pranešę apie mažiausiai 15 sužeistųjų.

Vieną vaiką automobilis buvo prispaudęs.