Projektas buvo priimtas dviejų trečdalių dauguma. Jame numatoma skirti 500 mln. dolerių (2 mlrd. litų) finansavimą Serbijos ir Juodkalnijos demokratinėms jėgoms. 50 mln. dolerių (200 mln. litų) šių lėšų būtų skirta demokratiją remiančių ir disidentų organizacijų veiklai finansuoti.

Panašus projektas jau anksčiau buvo vienbalsiai priimtas JAV Senate.

Oficialūs Jugoslavijos rinkimų rezultatai bus paskelbti šią savaitę vėliau. Tačiau JAV, Didžioji Britanija, Vokietija, Prancūzija ir kitos Europos Sąjungos (ES) šalys jau pirmadienį sutartinai paskelbė, kad S. Miloševičius pralaimėjo pagrindiniam opozicijos kandidatui į prezidentus Vojislavui Koštunicai. Vakarai įspėjo S. Miloševičių, kad bet kokie bandymai reikšti pretenzijas į pergalę bus laikomi sukčiavimu.

JAV Kongreso nariai pabrėžė, kad jų priimtas projektas bus panaudotas, jeigu S. Miloševičius nesutiks atsistatydinti. Tokiu atveju taip pat nebus atšauktos Serbijai taikomos sankcijos. Jos bus atšauktos tik tuomet, kai šalyje prasidės demokratinės permainos, ir Serbija ims talkinti tarptautiniam siekiui teisti S. Miloševičių dėl karo nusikaltimų.