Britanijos rinkėjų sprendimui išeiti iš ES nuvylus Vašingtoną, J.Kerry paragino atsargiai organizuoti išstojimo iš Bendrijos procesą, kad jis nepakenktų Vakarų šalių vienybei ir pasaulio ekonomikai.

Tačiau Jungtinės Valstijos norėtų išsaugoti tai, kas liko iš jų taip išliaupsintų „ypatingų santykių“ su Londonu, todėl J.Kerry buvo vienas pirmųjų su B.Johnsonu susisiekusių užsienio politikų.

„Sekretorius ir užsienio reikalų sekretorius Johnsonas susitarė, kad JAV ir JK (Jungtinės Karalystės) ypatingi santykiai yra iš esmės svarbūs kaip visada“, – sakė Valstybės departamento atstovas Johnas Kirby.

„Jie pažadėjo glaudžiai bendradarbiauti kaip NATO sąjungininkai, sprendžiant visą virtinę mums iškilusių iššūkių, ir vykdyti mūsų įsipareigojimus pasaulyje“, – kalbėjo departamento atstovas.

„Sekretorius pabrėžė, kad JAV remia protingą ir apgalvotą požiūrį į (vadinamąjį) „Brexit“ procesą ir pasisiūlė toliau jo laikytis, JK vyriausybei plėtojant savo planus“, – sakė J.Kirby.

B.Johnsonas nėra populiarus tarp Europos užsienio reikalų ministrų. Ketvirtadienį Prancūzijos užsienio reikalų ministras Jeanas-Marcas Ayrault jį apkaltino „daug melavus“ apie Europą britų rinkėjams.

J.Kerry susitiks su B.Johnsonu šį savaitgalį, per užsienio reikalų ministrų susitikimą Briuselyje, o pirmadienį jis turėtų atvykti į Londoną derybų dėl krizės Sirijoje ir Jemene.