T.Perezas, pirmasis šiose pareigose lotynų kilmės amerikietis, nedidele persvara antrajame Demokratų nacionalinio komiteto narių balsavimo ture Atlantoje įveikė Minesotos atstovą Kongrese Keithą Ellisoną.

Naujajam pirmininkui tenka užduotis atgaivinti partiją, kuri per pastarąjį dešimtmetį prarado apie 1000 postų Baltuosiuose rūmuose, Kongrese ir 50 valstijų administracijų. Tokio valdžios deficito demokratai lig šiol nebuvo patyrę 90 metų.

Už T. Perezą balsavo 235 komiteto nariai, o už K.Ellisoną – 200. Nugalėtojas pasiūlė K.Ellisonui partijos vicepirmininko postą.

T. Perezas paragino partiečius visus kartu kovoti su „blogiausiu istorijoje JAV prezidentu“.

„Kada nors, bus nagrinėjamas šis laikotarpis Amerikos istorijoje... ir kils klausimas mums visiems, kur jūs buvote 2017 metais, kai išrinkome blogiausią Jungtinių Valstijų istorijoje prezidentą?“ – pareiškė 55 metų T. Perezas.

„Ir mes galėsime atsakyti, kad susivienijusi Demokratų partija vadovavo pasipriešinimui, užtikrino, kad šis prezidentas buvo tik vienos kadencijos prezidentas ir išrinkome demokratą šioje šalyje“, – pridūrė jis.

Netrukus D.Trumpas atsiliepė tviteryje: „Sveikinimai Thomas'ui Perezui, kuris ką tik išrinktas DNK pirmininku; negalėčiau būti laimingesnis už jį ar Respublikonų partiją!“.