Vietos juvelyras brangakmenius įvertino 130-246 000 eurų. Alpinistas, nenorėjęs atkleisti savo pavardės, suprato, kad tai vertingi akmenys ir nunešė juos į žandarmeriją, sakė atstovas. "Tai yra sąžiningas jaunas žmogus", - pridūrė jis.

Anot duomenų, prancūzas ant Bosono ledyno, esančio daugiau kaip 4 300 metrų aukštyje virš Šamoni miestelio, pamatė metalinę dėžutę. Brangakmeniai buvo sudėti į mažus maišelius su užrašu "Made in India".

1950 ir 1966 metais į 4 810 metrų aukščio Monblaną rėžėsi du Indijos keleiviniai lėktuvai. Per vieną katastrofą žuvo 58 žmonės, per kitą - 117. Nuo tada tragedijos vietose vis randama lėktuvų fragmentų, lagaminų ar žmonių kūnų dalių. 2012-aisiais du alpinistai rado indų diplomato lagaminą su laikraščių iškarpomis.

Prancūzijos žinybos ketina užmegzti kontaktą su atitinkamomis Indijos tarnybomis, kad šios pamėgintų surasti teisėtą brangakmenių savininką arba jo turto paveldėtojus. Jei tai nepavyks, brangakmeniai bus grąžinti juos radusiam alpinistui. Kol kas radinys užantspauduotas ir patikėtas Albervilio miesto prokuratūrai.